Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cestující slovně napadal řidiče autobusu, zakročit museli strážníci

O pořádný rozruch se v neděli večer postaral šestapadesátiletý muž, který v Budějcích cestoval městskou hromadnou dopravou. Kvůli zpoždění se totiž slovně „pustil“ do řidiče autobusu. Agresivní cestující nepřestal ani po příjezdu strážníků městské policie. Muži teď hrozí pokuta až 10 tisíc korun.

Podnapilý cestující si svou zlost vylil na řidiče autobusu v neděli v devět hodin večer. „Strážníci, kteří na místo byli přivoláni, dostihli jedoucí autobus na Lidické třídě. Důvodem hrubých nadávek na adresu řidiče mělo být zpoždění autobusu,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková

Šestapadesátiletý muž z Českobudějovicka nadával řidiči i po příjezdu strážníků. Když ho vyzvali k vystoupení z autobusu, nedočkali se žádné odezvy. Z autobusu ho nakonec museli vyvést za pomoci donucovacích prostředků. 

Následně provedená orientační dechová zkouška na alkohol u muže ukázala výsledek 1,25 promile. Muž se po vystřízlivění bude zpovídat správnímu orgánu z přestupku proti občanskému soužití.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky městská policie, České Budějovice, řidič autobusu, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující slovně napadal řidiče autobusu, zakročit museli strážníci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.