Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podvodník vylákal ze seniorky deset tisíc, vymyslel si historku o nezaplacené faktuře

Policisté v Táboře řeší podvod na seniorce, která bydlí na Náchodském sídlišti na severním okraji města Tábora. Přibližně padesátiletý muž si vymyslel legendu o nezaplacené faktuře ze strany jejího syna. Seniorka jeho nátlaku podlehla a vyplatila mu 10 tisíc korun.

Seniorka o své peníze přišla včera kolem půl dvanácté dopoledne. „Podle získaného popisu by podvodníkem měl být muž ve věku asi padesáti let, podsadité, přibližně 170 centimetrů vysoké postavy. Měl by mít černé vlasy. Oblečen byl do tmavé bundy se žlutým lemováním, na hlavě měl mít čepici – kulicha, černé barvy,“ uvedl tiskový mluvčí policie Miroslav Doubek

Policisté teď hledají případné svědky, kteří si muže mohli všimnout. Své poznatky mohou lidé volat na číslo 974 238 700.

„Zároveň opětovně nabádáme seniory, aby byli v takovýchto případech velice obezřetní, nepouštěli nikoho cizího do svých bytů či domů, peníze nevypláceli a informace okamžitě důsledně ověřili u své rodiny. V případě podezření na podvodné jednání pak neprodleně informovali policii cestou linky číslo 158,“ dodal mluvčí. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, senior, policie, peníze, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník vylákal ze seniorky deset tisíc, vymyslel si historku o nezaplacené faktuře  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.