Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilý muž ohrožoval na nádraží kolemjdoucí. Na záchytku ho převezli v poutech

Konec pracovního týdne neskončil dobře pro sedmapadesátiletého muže, který se před vlakovým nádražím snažil vyvolat několik konfliktů. Při jednom z pokusů upadl na zem a poranil si hlavu. Po převozu do nemocnice v agresivním chování pokračoval a napadl i ošetřujícího lékaře. Vzhledem k tomu, že zraněný muž nadýchal skoro tři promile, převezli ho přivolaní strážníci na záchytku v poutech.

Hlídka městské policie vyjížděla na oznámení o podnapilém muži, který se chová agresivně, v pátek před osmou hodinou večer. Po příjezdu k vlakovému nádraží našli strážníci muže na zemi se zraněnou hlavou. „Dle oznamovatele byl před příjezdem strážníků agresivní a pokusil se vyvolat několik konfliktů. K žádné potyčce však nedošlo. Nedokázal totiž udržet rovnováhu a vlastní nohy mu byly překážkou. Při jednom z pádů a pokusů znovu vstát se udeřil do hlavy a zůstal ležet,“ uvedl mluvčí strážníků David Štýfal.

Hlídka zraněnému poskytla první pomoc a přivolala mu sanitku, která ho převezla do budějcké nemocnice. Tam ale muž pokračoval v agresivním chování a pokusil se napadnout lékaře, který ho ošetřoval. Zakročit proto museli strážníci. 

„Proti muži použili donucovací prostředky a nasadili mu služební pouta. Lékař poté rozhodl o umístění muže na protialkoholní záchytnou stanici, kam byl po ošetření převezen," dodal Štýfal. Muž totiž nadýchal téměř 2,6 promile.

Sedmapadesátiletý agresor je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku a hrozí mu pokuta až 10 tisíc korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, agresor, alkohol, městská policie, záchytka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž ohrožoval na nádraží kolemjdoucí. Na záchytku ho převezli v poutech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.