Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena chtěla na Slovensku ukončit svůj život, jihočeští policisté ji pomohli zachránit

Velmi náročnou službu za sebou mají policisté z operačního střediska jihočeské policie. V pondělí odpoledne se na ně totiž obrátil muž z Prachatic, který dostal od své známé ze Slovenska znepokojivou SMS zprávu. „Sbohom, nezvládám dalej žiť!“. Od ženy ho dělilo ale 440 kilometrů a věděl, že sám jí nedokáže pomoci.

Na jihočeské policisty se v pondělí obrátil pan Stanislav z Prachatic. Zprávu o tom, že jeho známá chce ukončit svůj život, nebral na lehkou váhu. Věděl, že žena má za sebou tragédii v rodině. Policisté Dušan Král, Alena Jiroušková, Jana Meškanová a Miloslav Musil vyhodnotili, že jde o minuty. Rozdělili si proto úkoly. 

„Pan Stanislav znal sice adresu ženy, ale nebylo jisté, zda je vůbec v místě bydliště. Policisté tedy prověřovali a zjišťovali její aktuální místo pobytu, další kontaktovali slovenské policisty a také mezinárodní společné centrum Hodonín – Holíč. V pohotovosti byla také slovenská záchranná zdravotnická služba,“ uvedl tiskový mluvčí policie Jiří Matzner

Ženě se několikrát pokoušeli dovolat – marně. Její muž byl v zahraničí, v domě měla být navíc její matka, která není pohyblivá a není schopna otevřít. Se ženou se nakonec pan Stanislav spojil, ta už ale ztrácela vědomí a přestávala mluvit. 

Policisté rozhodli a požádali slovenské kolegy, aby se záchrannou službou vnikli do domu i s rizikem, že tam žena nemusí být. Ženu naštěstí našli a zachránili v posledních minutách. K sebevraždě použila léky. 

„Velké poděkování tak patří panu Stanislavovi a policistům Od prvního telefonátu pana Stanislava k nalezení ženy slovenskými kolegy uplynulo totiž jen 20 minut,“ dodal mluvčí. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky sebevražda, policie, záchrana, Prachatice, Jihočeský kraj, Slovensko, Hodonín, Holíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena chtěla na Slovensku ukončit svůj život, jihočeští policisté ji pomohli zachránit  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.