Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Autobus srazil u nemocnice dívku. Na místě zasahují záchranáři

, aktualizováno 14. února 2020, 9:14

K vážné dopravní nehodě došlo dnes krátce po půl desáté dopoledne u budějcké nemocnice. Autobus městské hromadné dopravy srazil na přechodu pro chodce mladou ženu. Ta byla podle policie převezena na traumacentrum do nemocnice. Dopravní omezení by v místě nehody měla trvat do půl dvanácté.

K nehodě došlo na křižovatce ulice Boženy Němcové a L. B. Schneidera krátce po půl desáté dopoledne. Linka městské hromadné dopravy číslo 13 srazila mladou dívku na přechodu pro chodce.

Podle některých svědků měla dívka přecházet na zelenou. „Dle svědecké výpovědi dívka přecházela na zelený signál, ale pravděpodobně se nevěnovala samotnému přecházení – sledovala mobilní telefon. Pochopitelně vyšetřujeme i průběh jízdy řidiče autobusu MHD a vyhodnocujeme kamerové záznamy,“ uvedl mluvčí policie Milan Bajcura.

K události se vyjádřil ředitel Dopravního podniku v Českých Budějovicích Slavoj Dolejš„Hrozná věc. Modlím se, aby byla dívka v pořádku a bez následků. Pokud jel řidič na červenou, tak musí být co nejpřísněji potrestán,“ uvedl.

Dívka byla převezena na traumacentrum budějcké nemocnice. Vzhledem k věku zraněné odmítli zdravotníci sdělovat bližší informace.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky autobus, nemocnice, krimi, policie, městská hromadná doprava, Božena Němcová, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

Spíš šla na červenou . A chce to hodit na řidiče/čku MHD jako tehdá na Máji u Důchodáku způsodí to s Osobákem a schytá to řidička MHD . To je NEFÉR

Čtvrtek, 13. února 2020, 13:31Odpovědět

Autobus srazil u nemocnice dívku. Na místě zasahují záchranáři  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.