Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cizinec vyhrožoval ženě z Jindřichohradecka, hrozí mu čtyři roky ve vězení

Policisté z Jindřichohradecka řeší případ nebezpečného vyhrožování. Na svědomí ho má cizinec, který chtěl po ženě splatit vymyšlený dluh za jejího bývalého manžela. To ale odmítla. Podezřelý muž ji měl po telefonu vulgárně urážet. Nakonec začal vyhrožovat, že přijde osobně a nebude to hezká návštěva. V případě soudem uznané viny mu hrozí pobyt za mřížemi až na čtyři roky.

Podezřelý cizinec se s ženou spojil přes telefon koncem prosince loňského roku. Při hovoru ji vyzval, aby mu splatila vymyšlený dluh jejího bývalého manžela, se kterým byl ve výkonu trestu. Nejprve chtěl tisíc korun, následně ale částku měnil. 

„Žena cizinci řekla, že si od něj nic nepůjčila, takže mu nic vracet nebude. Podezřelý muž jí měl vulgárně urážet a žena hovor ukončila. Ještě ten den jí zaslal SMS zprávu s tím, že pokud mu peníze na jemu určenou adresu nepošle, v lednu přijde osobně a nebude to příjemné setkání pro ni ani pro její příbuzné,“ uvedla tisková mluvčí policie Hana Millerová

O dva dny později se proto obrátila na policisty. Cizince se jim podařilo zadržet tento týden v Praze. Odtud putoval rovnou do policejní cely v Jindřichově Hradci. Státní zástupce ale nesouhlasil s tím, aby byl cizinec vzat do vazby. Obviněný muž byl proto ze zadržení propuštěn a trestně stíhán bude na svobodě. Do vězení by se znovu mohl vrátit až na čtyři roky. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nebezpečné vyhrožování, policie, Jindřichohradecko, okres Jindřichův Hradec, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec vyhrožoval ženě z Jindřichohradecka, hrozí mu čtyři roky ve vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.