Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cizinec pistolí ohrožoval skupinu mužů, zásahovka ho zpacifikovala a převezla do policejní cely

Kriminalisté z Českého Krumlova řeší cizince, který dnes nad ránem ohrožoval zbraní skupinu mužů. Německy mluvící muž vystřelil z pistole před bowlingem v Horní Plané. Zásahová jednotka cizince zadržela. Zbraň se ale najít nepodařilo. Při útěku ji zahodil neznámo kam.

Cizinec se v Horní Plané pohyboval dnes kolem třetí hodiny ráno. Pistolí ohrožoval několik osob a také několikrát z pistole, pravděpodobně do vzduchu, vystřelil. Na místo ihned vyjelo několik policejních hlídek, které zjistily, že muž vystřelil z pistole před bowlingem a pak pistolí ohrožoval skupinu mužů na sídlišti. 

„Odejít měl směrem k vlakovému nádraží. Policisté následně muže vypátrali v karavanu, kde měl přebývat. Samotný zákrok poté provedli příslušníci jihočeské zásahové jednotky a muže zadrželi. Jeho zadržení se obešlo bez zranění, pistoli měl ale někde při svém pohybu městem zahodit,“ uvedl tiskový mluvčí policie Jiří Matzner

Cizinec následně putoval do policejní cely. Policisté ale stále pátrají po zbrani. „V této souvislosti přivítámé od občanů jakékoliv informace k tomuto případu či k nálezu zbraně na lince 158,“ dodal mluvčí. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky střelba, zbraň, Českokrumlovsko, zásahovka, policejní cela, Horní Planá, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec pistolí ohrožoval skupinu mužů, zásahovka ho zpacifikovala a převezla do policejní cely  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.