Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Češnovic došlo k tragické dopravní nehodě. Nepřežilo ji jedno dítě

, aktualizováno 1. května 2020, 6:12

Tragické následky má dopravní nehoda, ke které došlo krátce před půl šestou odpoledne u Češnovic na Českobudějovicku. Při čelním střetu dvou osobních aut se velmi vážně zranily dvě děti a jedna žena. Jedno z dětí v nemocnici bohužel později zemřelo. Silnice mezi Češnovicemi a Němčicemi byla několik hodin neprůjezdná.

Nehoda se stala kolem půl šesté mezi Češnovicemi a Němčicemi. „Řidička Opelu Astra měla ze zatím nezjištěných příčin vjet do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím BMW. Při nehodě se zranily čtyři osoby,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura

V jednom z aut měla jet žena a dvě děti mladšího školního věku. Všichni utrpěly těžká mnohačetná poranění. „Stav obou dětí byl kritický, závažné zranění měla i paní,“ řekla mluvčí záchranky Petra Kafková.

U jednoho z dětí došlo bezprostředně po nehodě k selhání životních funkcí. „Na místě byla přítomna lékařka, která ve spolupráci s operátorem prováděla základní neodkladnou resuscitaci. Záchranáři na její snahu navázali rozšířenou resuscitací, podařilo se jim vitální funkce dítěte obnovit. Druhé dítě bylo také ve velmi vážném stavu, muselo být napojeno na umělou plicní ventilaci a po stabilizaci stavu byly obě děti transportovány vrtulníkem do českobudějovické nemocnice," řekla Kafková. Obě děti byly zdravotníkům v nemocnici předány ve kritickém stavu.

Stejně na tom byla i žena, která jela s dětmi v autě. Záchranáři ji převezli na budějcké traumacentrum. V druhém autě jela také žena, která utrpěla středně těžká zranění. „Přes veškerou snahu všech zúčastněných jedno z dětí krátce po předání následkům zranění podlehlo. Stav druhého dítěte a jedné ženy je nadále velmi vážný,“ doplnila pozdě v noci Kafková.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému včetně psychologa hasičů a člena posttraumatického týmu, kteří poskytli pomoc členovi rodiny jedné z osádek havarovaných aut.

Silnice byla několik hodin uzavřená. „Případ je v šetření českobudějovických dopravních policistů a zároveň jejich kolegů z kriminální policie,“ doplnil Bajcura.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, nehoda, policie, okres České Budějovice, úraz, BMW, Opel Astra, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Češnovic došlo k tragické dopravní nehodě. Nepřežilo ji jedno dítě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.