Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sedmdesátiletá seniorka kradla v obchodech zboží. Může jít až na osm let do vězení

Až osm let vězení hrozí skoro sedmdesátileté seniorce, kterou zadrželi českobudějovičtí policisté. Žena měla během posledních měsíců obcházet obchody ve městě a krást zboží, které ukrývala do tašky na kolečkách. Za krádeže už byla přitom v minulosti souzena.

Téměř sedmdesátiletá žena měla od začátku března ukrást různé druhy zboží z prodejen na Lidické a Lannově třídě a v ulici J. Opletala. „Zboží ukrývala ve své pojízdné tašce. Následně pak bez zaplacení prošla prostorem pokladen. Během několika dnů tak způsobila škodu kolem sedm tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Seniorky navíc nebyla žádný svatoušek. Za krádeže už byla podle policie v minulosti odsouzena k podmíněnému trestu. V celém případu je navíc přitěžující okolností nouzový stav, který je v Česku vyhlášen, a který u některých trestných činů podmiňuje použití vyšší trestní sazby.

„Obviněné ženě tedy hrozí s ohledem na zmíněné skutečnosti v případě jejího odsouzení, trest odnětí svobody ve výši dvou až osmi let. Kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí ženy do vazby,“ dodal Matzner.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, krádež, senior, krimi, Česko, obchod, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmdesátiletá seniorka kradla v obchodech zboží. Může jít až na osm let do vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.