Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý řidič srazil cyklistu. Zraněný muž skončil na traumatologii

Až na čtyři roky může jít do vězení muž, který v neděli večer srazil ve Veselí nad Lužnicí devětatřicetiletého cyklistu. Ten po nárazu utrpěl vážná zranění, se kterými byl převez na traumatologii budějcké nemocnice Při šetření nehody policisté zjistili, že viník navíc pil před jízdou alkohol. Nadýchal více než dvě promile. Teď ho čeká soud.

K nehodě došlo v neděli po půl osmé večer ve Veselí nad Lužnicí. Jednatřicetiletý řidič měl podle svědků přejet při předjíždění do protisměru, kde srazil cyklistu. „Ten při střetu utrpěl těžká poranění a byl po ošetření na místě převezen na traumatologické oddělení krajské nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek

Při šetření incidentu policisté zjistili, že řidič mercedesu řídil pod vlivem alkoholu. „Prvotní odborná zkouška prokázala hladinu alkoholu v dechu ve výši 2,15 promile,“ dodal Doubek. Policisté se teď budou zabývat dalšími okolnostmi nehody.

„Řidič vozu je podezřelý ze spáchání hned dvou trestných činů, a to přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Čeká ho soud, kde mu hrozí až čtyři roky odnětí svobody," uvedl mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nehoda, policie, alkohol, cyklista, havárie, Veselí nad Lužnicí, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič srazil cyklistu. Zraněný muž skončil na traumatologii  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.