Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Žena, která v Budějcích vyhodila dítě z okna, dostala za vraždu sedmnáct a půl roku

, aktualizováno 5. června 2020, 15:59

Pátým dnem u krajského soudu v Budějcích dnes pokračovalo líčení s ženou, která podle obžaloby v listopadu roku 2018 vyhodila svého syna z okna ve čtvrtém patře panelového domu a následně skočila za ním. Batole po pádu z dvanáctimetrové výšky utrpělo smrtelné zranění. Obžalovaná byla s těžkým zraněním hospitalizována v nemocnici. Soud dnes odpoledne vynesl rozsudek. Žena za vraždu dostala sedmnáct a půl roku a svůj trest si odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou. Ihned po vynesení rozsudku byla vězeňskou služnou odvedena do vazby. Obžalovaná se proti rozsudku, který není pravomocný, odvolala.

Soudní líčení začalo ve čtvrt na devět. Nebylo ale jasné, zda rozsudek dnes padne. Obhájce obžalované totiž při závěrečných řečech poukázal na nedostatek důkazů v celém případu. „Dosud nebyl předložen žádný důkaz, který by dokazoval, že obžalovaná své dítě z okna vyhodila. Na parapetu navíc zůstala položená dětská plenka, která by logicky při skoku z okna spadla. Pokládám tedy řečnickou otázku. Jak je možné, že v době ohledání místa činu se tato plena nacházela na místě a překrývala stopy po sezení obžalované? Mohu spekulovat o tom, že by se snad mohlo jednat o manipulaci se stopami,“ uvedl obhájce obžalované Ladislav Dusil. Nad tímto výrokem nevěřícně kroutila hlavou rodina poškozeného. 

Sedmadvacetiletá žena dnes popřela, že by svého syna z okna vyhodila. Prý si z osudného dne nic nepamatuje. „Je pro mě velmi obtížné poslouchat detaily a průběh této tragické události, kterou se nějakým způsobem snažím zpracovat. Tento čin je v mých myšlenkách odporný. Nemohu uvěřit, že se vůbec něco takového stalo,“ řekla obžalovaná

Policisté ženu vyšetřovali na svobodě. Podle znalce z oboru psychiatrie Jana Tučka obžalovaná netrpí závažnou psychickou poruchou. Dodal, že výpadek paměti, o němž žena v souvislosti s tragédií hovořila, může způsobit několik faktorů. „Je to věc, která se stává, setkáváme se s ní, ale ne příliš často. Někdy dochází k ostrému ohraničení děje, který je pro osobu těžko zpracovatelný. Může to být odstranění děje, který je nepříjemný," uvedl Tuček. Státní zástupce navíc poukázal na to, že obžalovaná dva měsíce před činem sledovala internetové stránky zabývající se sebevraždami a pročítala články, kdy žena vyskočila s dítětem z okna. 

Podle slov otce dítěte obžalovaná tajila své těhotenství před svou rodinou do šestého měsíce. Před porodem nenakupovala žádné oblečení pro dítě a nejvíce ji zajímalo studium. Za dva měsíce se se svým synem viděla třikrát. Sama uvedla, že za půl roku s ním byla pětadvacetkrát. 

„Musím souhlasit s tím, že obžalovaná a poškozený se k sobě vůbec nehodili a už vůbec spolu neměli mít dítě. Nebylo prokázáno, že by před činem mezi nimi došlo k hádce. Znalecký posudek potvrdil, že obžalovaná byla příčetná a netrpěla žádnou duševní poruchou. S ohledem na možnost dobré resocializace nevidíme důvod k udělení trestu ve výši dvaceti až třiceti let nebo trestu výjimečnému,“ popsal soudce Ondřej Círek

„I přes odbornou pomoc stále cítím následky. Přišel jsem o syna a o to hůř se s tím vyrovnám, když mám kolem sebe přátele, kterým se narodilo miminko. Myslím si, že je celkem pochopitelné, že tohle se za jeden život zpracovat nedá a nikdy se s tím nesrovnám. Rozsudek mi syna nevrátí, ale konečně padl trest,“ popsal se slzami v očích otec dítěte.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky vražda, soud, České Budějovice, vězení, okno, Jan Tuček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Žena, která v Budějcích vyhodila dítě z okna, dostala za vraždu sedmnáct a půl roku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.