Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklista se zapovídal s kamarádkou a sjel do příkopu, pro těžce zraněného muže letěl vrtulník

Záchranáři dnes po poledni zasahovali na cyklostezce mezi Novou Pecí a Stožcem. Těžce se tam zranil dvaasedmdesátiletý cyklista z Rakouska, který se zapovídal s kamarádkou a sjel do příkopu vedle stezky. Posádka na místě zjistila, že má poraněnou páteř a vrtulník ho transportoval do nemocnice v Budějcích.

„Na místo jsme dorazili první a ihned jsme podle toho, jak nám popsal příznaky, zjistili, že došlo pravděpodobně k poranění páteře. Poté k nám dorazila sanitka z Horní Plané a přilétl i vrtulník Letecké záchranné služby z Bechyně,“ popsal výjezd Ondřej Zeman, zasahující člen Horské služby Šumava.

Záchranáři cyklistovi nasadili krční límec a umístili ho do vakuové matrace. U nehody asistoval i zdravotnický záchranář, který je na Šumavě na dovolené.

Šumava už se pomalu začíná cyklisty a turisty plnit. Záchranáři očekávají, že úrazů, především u neopatrných cyklistů, bude přibývat. „Upozorňuji proto všechny milovníky kol, aby bezpodmínečně dodržovali všechny zásady bezpečnosti horského cyklisty,“ důrazně varoval Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto horskasluzba.cz

Štítky Šumava, horská služba, cyklista, zranění, Rakousko, České Budějovice, Nová Pec, Stožec, Horní Planá, Bechyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista se zapovídal s kamarádkou a sjel do příkopu, pro těžce zraněného muže letěl vrtulník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.