Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vodáci včera zaměstnali policisty, hasiče i záchranáře. Záchranné složky zasahovaly na Lipně i Vltavě

Policejní hlídky včera zasahovaly nejprve u převrácené loďky na Lipenské nádrží. V podvečerních hodinách pak policisté a hasiči vyjížděli k převrácené kánoi na řece Vltavě. Na záchranných akcích se dohromady podílelo téměř třicet lidí. Ani v jednom případě naštěstí nedošlo ke zranění osob.

K první události došlo kolem půl třetí odpoledne na Lipenské nádrži u chatové oblasti Radslav. Dva muži se vydali na projížďku loďkou. Na hladině se ale začaly tvořit velké vlny a loďka se převrátila. 

„Trosečníků, volajících o pomoc, si všiml člověk na břehu, který okamžitě přivolal pomoc a další dva muži sedli do loďky a vydali jim na pomoc. Policisté, hasiči, vodní záchranáři i zdravotníci se ihned přesunuli k vodní nádrži a snažili se muže najít, což se podařilo,“ uvedla tisková mluvčí policie Lenka Pokorná, která dodala, že na břehu se o oba nešťastníky postarali záchranáři. Na záchraně jejich životů se podílelo kolem 20 lidí.

O pár hodin později ale policisté a hasiči vyjížděli do terénu znovu. Tentokrát se jednalo o převrácenou kánoi. Třiadvacetiletý muž spadl do vody, zachytil se lodi a odplaval s ní po proudu. „Policisté a hasiči se okamžitě pustili do pátrání a krátce před půl osmou večerní hlásili, že hledaného vodáka našli ve vodáckém kempu u Vikinga. Naštěstí i tento příběh měl šťastný konec. V tomto případě se do akce zapojilo 8 osob,“ popsala Pokorná

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook Vodní záchranná služba Český Krumlov

Štítky pátrání, policie, vodáci, Českokrumlovsko, Vltava, Vodní nádrž Lipno, Radslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodáci včera zaměstnali policisty, hasiče i záchranáře. Záchranné složky zasahovaly na Lipně i Vltavě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.