Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přibývá podvodů na internetu, lidé přicházejí o našetřené úspory

Mobil, bagr nebo herní konzole. To je jen zlomek věcí, které lidé si lidé objednávají na internetu. Svého zboží se ale ne vždy dočkají a přicházejí i o peníze. Od začátku roku policisté na Prachaticku řešili už 7 takových případů.

Mezi podvedenými byl například muž, který předem zaplatil za finská otočná křesla nebo žena, která zaslala předem na účet přes 60 tisíc korun za mini bagr.

Poslední případ řešili vimperští policisté. Zájemkyně si internetovém portálu vyhlédla mobil, za který předem zaplatila 11 tisíc korun. Do dnešního dne ale nemá zboží ani peníze. 

Policisté proto upozorňují na tyto internetové nákupy. „Dejte přednost „kamennému obchodu“, kde si můžete zboží vyzkoušet a přesně vidíte, co kupujete. Obzvláště v případě, kdy kupujete auto, zemědělské a výrobní stroj a jiné věci vyšší hodnoty, se přesvědčte, zda vůbec věc existuje a v jakém technickém stavu je. Zajímejte se také o to, zda ho vůbec prodává jeho skutečný majitel a za jakých podmínek. Nikdy neprovádějte platbu předem, aniž byste si takovéto základní věci osobně ověřili, nepodléhejte lákavosti výrazně nízkých cen a pěkně vypadajícím fotografiím,“ uvedla tisková mluvčí policie Martina Joklová

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky krimi, podvod, policie, Prachaticko, okres Prachatice, Internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přibývá podvodů na internetu, lidé přicházejí o našetřené úspory  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.