Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Počet nehod na jihočeských silnicích od začátku roku klesl. Důvodem je i nouzový stav

Jihočeská policie řešila v prvním pololetí letošního roku 1950 dopravních nehod. Je to o 127 méně než ve stejném období loni. Méně bylo i obětí na životech. Při nehodách v kraji zahynulo od ledna do konce června 19 lidí, loni jich ve stejném období bylo 30.

„Pokles ve statistikách z velké části zapříčinil nouzový stav nařízený kvůli koronaviru. Doprava se prakticky zastavila a na silnicích především v březnu a dubnu jezdilo minimum aut," uvedla policejníí mluvčí Lenka Krausová.

Dodala, že s poklesem počtu nehod se snížil i počet zraněných. Těžké zranění v prvním pololetí utrpělo při nehodách 93 lidí. Loni jich bylo ve stejném období 116. Lehké zranění pak utrpělo v prvním pololetí 809 lidí, což je o 59 méně než loni.

Krausová uvedla, že v posledních týdnech se však počet havárií na jihočeských silnicích opět zvýšil. „V červenci byly dny, kdy jsme řešili i pět desítek událostí," řekla.

O prázdninách si nehody v kraji zatím vyžádaly jednu oběť. Na začátku července zemřela na železničním přejezdu nedaleko Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku osmačtyřicetiletá řidička auta. Zřejmě přehlédla výstražná světla.

Štítky krimi, nehoda, Jihočeský kraj, policie, havárie, silnice, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nehod na jihočeských silnicích od začátku roku klesl. Důvodem je i nouzový stav  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.