Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Podvodník se v Budějcích pokusil okrást baristku, použil k tomu trik s penězi

Finančně polepšit si pravděpodobně chtěl muž, který ve středu odpoledne přišel do jedné z budějckých kaváren a chtěl si rozměnit. Na baristku ale zkusil trik, kdy se ji pokusil zmást a tvrdil, že od ní dostal mnohem méně peněz. Žena se ale nenechala a muž tak odešel s nepořízenou. Celou záležitost už má na stole policie.

Video, na kterém je celý průběh podvodu zachycen, na Facebooku zveřejnil majitel kavárny. Muž přišel krátce před třetí hodinou odpoledne. Jeho záměrem bylo okrást baristku lstivým způsobem. Nejprve chtěl rozměnit 500 korun ve stovkách, když peníze dostal, vrátil je zpět na stůl a za tyto drobné chtěl celkem 1000 korun. 

„Vytvořil mi v hlavě takový zmatek, že jsem si vůbec nebyla jistá, jestli jsem si ty stovky neuklidila a není možnost, že by mi tam vyskládal stovky další a tím pádem by to sedělo. Požádal mě, jestli bych mu za tyhle drobné papírovky celkem nedala 1000. To byl jeho trik, který v cíleně rozpoutaném chaosu ale může působit neprůhledně. Myslím, že měl v peněžence stovek ještě víc,“ popsala průběh Petra K.

Muž prý nejprve vystupoval velmi mile. Jeho chování se ale stupňovalo, a nakonec se začal choval hrubě. „Snažil se mi svou hrubostí naznačit, že jsem jenom “blbá ženská” a matu ho. Nakonec to dopadlo tak, že odešel se slovy „Víte co, vraťte mi ty stovky, já si dojdu rozměnit do banky,” jako kdybych byla úplně nemožná,“ dodala žena. 

Podle reakcí, které jí chodí, není jediná, kdo má takovou zkušenost. Bohužel to ale velmi často skončilo povedeným podvodem. Žena celou událost oznámila majiteli kavárny, který videozáznam předal na policii. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petra K.

Štítky podvod, České Budějovice, policie, peníze, kavárna, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Podvodník se v Budějcích pokusil okrást baristku, použil k tomu trik s penězi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.