Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Rozsáhlý požár bývalého kravína. Škoda překročí milion korun, příčinu zjišťuje vyšetřovatel

Už druhý den zasahují jihočeští hasiči u rozsáhlého požáru skladu v České Olešné na Jindřichohradecku. Plameny se začaly bývalým kravínem šířit z neznámých důvodů v sobotu večer. V jeho prostorách byly podle hasičů uskladněny balíky sena. Škoda podle prvních odhadů přesáhne milion korun.

Hasiči se o požáru dozvěděli krátce po sobotní šesté hodině večerní. Kvůli rozsahu vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu a na místo povolali profesionální a dobrovolné hasiče z Jindřichova Hradce a obcí Kunžak, Česká Olešná, Strmilov, Studená a následně Popelín.

„Sklad byl požárem zasažen v plném rozsahu. Ohroženy byly další dva sklady stojící v bezprostřední blízkosti. Hasiči ihned zahájili hašení, kdy se zaměřili nejen na uhašení hořícího skladu, ale i na ochranu vedlejších skladů. U blízkého rybníka bylo zřízeno čerpací stanoviště,“ shrnula mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Plameny se zasahujícím hasičům podařilo lokalizovat po půl osmé večerní. „Po osmé hodině večerní bylo rozhodnuto, že sklad se ponechá ke kontrolovanému vyhoření. Část jednotek byla odeslána na své základny. Ostatní požářiště monitorovali do neděle. Ráno pak na požářšitě přijel traktor s vlekem a nakladač, pomocí kterého jsou zbytky sena vyváženy ven a sklad je dohašován. Zásah stále trvá,“ dodala během neděle mluvčí hasičů.

Příčina požáru a přesná výše škody je zatím předmětem šetření.

Foto HZS JČK

Štítky ČR, požár, Jihočeský, Česká Olešná, okres Jindřichův Hradec, Jindřichův Hradec, Strmilov, Kunžak, Studená

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Rozsáhlý požár bývalého kravína. Škoda překročí milion korun, příčinu zjišťuje vyšetřovatel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.