Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Na Šumavě už několik dní pátrají po ztraceném seniorovi

Čtvrtý den pokračuje na Šumavě rozsáhlá pátrací akce po téměř devadesátiletém seniorovi, který zmizel ve středu odpoledne. Do akce se zapojily desítky profesionálů i dobrovolníků. Terén prohledávají nejen ze země, ale i ze vzduchu za pomoci vrtulníku i dronů. Muže se zatím nepodařilo najít a šance, že se ho podaří objevit živého, klesá každou hodinu.

Zmizení muže, který pobývá v obci u Strážova, nahlásili jeho příbuzní už ve středu„Muž (89) odešel odpoledne z místa pobytu na procházku a do večerních hodin se nevrátil. Ještě večer začala pátrací akce, do které se zapojili policisté z různých oddělení,“ řekla mluvčí plzeňské policie Dana Ladmanová.

Mnohem rozsáhlejší pátrání pokračovalo bez výsledku i ve čtvrtek. Zapojily se desítky dalších policistů, ale také policejní letecká služba, do akce byli přivoláni také policejní psovodi se služebními psy, hasiči, dobrovolní hasiči, pracovníci Národního parku Šumava i pracovníci s drony ze Správy informačních technologií města Plzně, kteří spolupracují s IZS.

Piloti dronů se zaměřili zejména na nepřístupná místa, kde ovládají drony při propátrávání terénu. V pátrání pomáhali profesionálům také desítky místních občanů. Ti všichni hledali ztraceného seniora v okolí obcí Strážov, Divišovice, Víteň, Březí, Bradné a na dalších místech.

„Přes veškeré úsilí zainteresovaných, se do současné doby nepodařilo pohřešovaného muže vypátrat. Žádáme občany, kteří zaznamenali pohyb či výskyt pohřešovaného muže, aby neprodleně informovali Policii ČR na tísňovou linku číslo 158 nebo na nejbližší policejní služebnu,“ dodala policejní mluvčí.

Včera odpoledne se na redakci obrátila s dalšími upřesňujícími informacemi nešťastná vnučka pohřešovaného muže. „Děda je pravděpodobně zmatený, dehydratovaný a podchlazený. Ptá se na cestu a hledá svoji 'roubenku', i přes zdravotní potíže může působit dojmem, že je v pořádku, protože má velmi plynulý přednes. Na sobě má obnošený svetr a kalhoty, působí zanedbaným dojmem. Pohybovat se mohl na trase Patraska-Božetice-Bradné-Chvalšovice-Františkova Ves u Sušice. V první části cesty sebou nesl v ruce kytičku, podle které ho identifikovali tři svedci," uvedla příbuzná ztraceného seniora. 

Policie potvrdila, že při pátrání po pohřešovaném muži bylo z dosud shromážděných informací zjištěno, že ve čtvrtek kolem 15:30 hodin se v obci Františkova Ves na Sušicku pohyboval muž, který odpovídal již zveřejněnému popisu pohřešované osoby. Podle serveru Krimi Plzeň byl muž v pátek odpoledne viděn nedaleko Marčovic na Plzeňsku, kde měl jíst planá jablka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pátrání, ztracený senior, pátrací akce, hasiči hledají ztraceného muže, Šumava, dron, Strážov, Plzeň, Policie České republiky, Národní park Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumavě už několik dní pátrají po ztraceném seniorovi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.