Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Policie hledá trojici zlodějů. S beranidlem v ruce vybílili obchod s počítači

Dobře si prohlédněte záběry, které zachycují kuriózní vloupání v Ledenicích, ke kterému došlo v neděli před půl třetí ranní. Trojice mužů se pod rouškou tmy vloupala do obchodu SuperLevnaPC v Trocnovské ulici. Beranidlem vyrazili dveře, poté během čtyř minut vzali vše, co jim přišlo pod ruku. Škoda přesahuje čtvrt milionu korun.

„K objektu přijeli vozidlem černé barvy, pravděpodobně se jedná o automobil značky VW Golf s přelepenou SPZ. Tři muži vystoupili z vozidla, byli maskováni kuklami na obličeji. Aby se do provozovny dostali, použili nejspíš podomácku vyrobené beranidlo. Jeden z pachatelů byl ještě vybaven sekyrkou. Rozbili skleněnou výplň vstupních dveří provozovny a následně začali krást,“ shrnula mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

V jejich rukou skončilo zhruba dvacet repasovaných počítačů a notebooků v hodnotě čtvrt milionů korun. Dvacetitisícovou škodu navíc způsobili násilným vniknutím do budovy.

Ze záběrů je patrné, že se jedná o tři muže pravděpodobně ve středním věku. Jeden z nich měl v době spáchání skutku oblečené maskáčové kalhoty, triko, bundu neurčité barvy a sportovní boty značky Nike. Další z mužů měl světlou bundu a tmavší kalhoty, třetí pachatel měl pravděpodobně černé kalhoty a černou bundu, na hlavě měl kšiltovku,“ doplnila Schwarzová.

Po zlodějích teď policisté pátrají. V případ dopadení jim hrozí až pět let za mřížemi. Teď žádají veřejnost a případné svědky o spolupráci. „Pokud jste si v inkriminované době všimli podezřelého pohybu v okolí prodejny v Ledenicích, máte ve svém automobilu umístěnou autokameru, která mohla vozidlo pravděpodobně značky VW Golf někde v okolí místa činu zachytit, případně poznáváte pachatele, které zaznamenala bezpečnostní kamera, kontaktujte, prosím, policisty na telefonním čísle 974 226 740 nebo přímo na lince 158,“ uzavřela mluvčí policie.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Ledenice, Policie ČR, vloupání, elektro, policie, Volkswagen Golf, bunda, Nike, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Policie hledá trojici zlodějů. S beranidlem v ruce vybílili obchod s počítači  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.