Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Mladík venčil na náměstí plyšového psa. Je to taková umělecká recese, řekl strážníkům

V Česku podle nových vládních nařízení platí zákaz vycházení ve večerních hodinách. Strážníci městské policie proto kontrolují, zda jsou opatření dodržována. Hned v prvních dnech museli řešit mladíka, který se nejspíš z recese vydal venčit plyšového psa.

„Venčím tady psa, nedělám tu nic nezákonného,“ reagoval mladík na výzvu strážníků, aby předložil svůj občanský průkaz. V zápětí oznámil, že se jedná o uměleckou recesi. 

„Na upozornění strážníků se mladý muž okamžitě vydal k domovu. Navzdory svému jednání mladý muž litoval a byl z upozornění strážníků trochu rozrušený,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková. Celý incident zachytila regionální Česká televize.

Proti tvrzení mluvčí se ale mladík ohradil. „Já jsem svého jednání určitě nelitoval. To se pani mluvčí musela splést. Možná jsem působil při komunikaci nervózně, protože to pro mě bylo velké vystoupení z komfortní zóny. Ale chtěl jsem tím upozornit na nesmyslnost tohoto nařízení. Nemyslím si, že když půjdu někde v noci sám, můžu někoho nakazit,“ řekl redakci.

V Česku platí od středy kvůli epidemii covidu-19 zákaz nočního vycházení. Lidé musí zůstávat doma mezi 21:00 a 04:59, výjimky platí mimo jiné pro cesty do zaměstnání, výkon povolání, neodkladné cesty kvůli ochraně života, zdraví a majetku, ale také pro venčení psů ve vzdálenosti do 500 metrů od bydliště.

Podle mluvčí strážníku lidé v Českých Budějovicích nařízení dodržují. Během prvních dní, kdy omezení platila, se městská policie setkala jen s dvěma případy porušení, které vyřešila domluvou.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Repro Události jižní Čechy

Štítky krimi, městská policie, koronavirus, omezení, pes, recese, Česko, obecní policie, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík venčil na náměstí plyšového psa. Je to taková umělecká recese, řekl strážníkům  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.