Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Víkendové požáry způsobily škody za miliony. Hořel sklad a sušička obilovin

Milionové škody způsobily o víkendu požáry, u kterých museli několik hodin zasahovat jihočeští hasiči. V Jílovicích na Českobudějovicku hořel sklad a v Týně nad Vltavou pohltily plameny sušičku obilovin. Příčina obou požárů je v šetření.

K prvnímu požáru skladu v Jílovicích došlo v sobotu v noci. Na místo bylo posláno několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. „Jednalo se o požár haly, ve které měl majitel uložené své osobní věci. Požár v době příjezdu hasičů ničil sklad v plném rozsahu. Velitel zásahu rozhodnul, že hašení bude probíhat ze všech stran objektu. Vzhledem k tomu, že se u skladu propadla střecha, dostali hasiči požár pod kontrolu až po půl třetí hodině ranní,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Následovalo dlouhé dohašování a úplná likvidace požáru byla nahlášena až v půl 11 dopoledne. Výše škody byla vyšetřovatelem hasičů stanovena na 900 tisíc.

Druhý případ se stal v Týně nad Vltavou na Malé Straně, kde začala hořet sušička obilovin. I sem bylo vysláno několik jednotek hasičů, kteří zjistili, že šlo o požár hořáku se suškou stojící hned na začátku celé technologie.

„Kolem půl páté ráno byl požár pod kontrolou. Následně bylo nutné vyskladnit veškerou uskladněnou kukuřici, aby mohla být technologie zcela uhašena. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil ve čtvrt na šest,“ popsala Matějů.

Škoda se zde vyšplhala na milion a půl. Příčina obou požárů je podle hasičů v šetření.

Ohodnoť článek

Foto hzsjc.cz

Štítky krimi, hasiči, požár, sklad, sušička obilovin, Jihočeský kraj, Týn nad Vltavou, Jílovice, okres České Budějovice, Malá Strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendové požáry způsobily škody za miliony. Hořel sklad a sušička obilovin  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.