Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muž nastříkal kamarádovi do obličeje dráždivou látku a poté ho spoutal. Neshoda skončila akcí zásahovky

Konfliktem za hranou zákona skončila výměna názorů dvou přátel. Od minulého týdne šetří kriminalisté z Písku událost, kdy starší muž měl svému dlouholetému kamarádovi nastříkat do obličeje dráždivou látku. Následovat mělo spoutání rukou i nohou a výhrůžky. Agresora musela nakonec zadržet zásahová jednotka.

K incidentu došlo 25. listopadu. „Starší muž měl ve středu večer přijít na samotu, kde na chatě přebýval jeho známý, hned na přivítanou měl muži do obličeje nastříkat dráždivou látku. Následovat mělo spoutání rukou i nohou a výhrůžky. Agresor měl napadenému vzít klíče od automobilu i mobilní telefon,“ popsala mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Napadený muž využil nepozornosti pachatele a z místnosti se mu podařilo uprchnout. „V podkroví si ještě stačil vzít svou zbraň a útočníkovi jasně naznačil, že se hodlá jeho napadení bránit, ten měl přestat být v útoku tak důrazný a poškozený uprchl. Ze sousedního objektu přivolal pomoc policistů,“ dodala policejní mluvčí.

Policisté okamžitě po agresivním muži rozjeli pátrací akci, do které povolali také zásahovou jednotku. Důvodem byl fakt, že je muž majitelem několika legálně držených zbraní. „Díky spolupráci a pohotovému vyhodnocování situace se bez dalšího ohrožení podařilo podezřelého vypátrat v pátek odpoledne na Kladensku. Zákrok provedli policisté ze zásahové jednotky, ke zraněním nedošlo. Písečtí kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí do vazby, soud návrh akceptoval a další vyšetřování je vedeno vazebně,“ uzavřela Čuřínová Ingrišová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Kovářov, Policie ČR, zásahová jednotka, napadení, vazba, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž nastříkal kamarádovi do obličeje dráždivou látku a poté ho spoutal. Neshoda skončila akcí zásahovky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.