Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý řidič se snažil uplatit strážníky i policisty. Teď mu hrozí až šest let za mřížemi

Na pořádný problém si zadělal třiadvacetiletý řidič, kterého v sobotu večer zastavila hlídka městských strážníků v Týně nad Vltavou. Nejenže za volant Peugeotu Partner usedl bez řidičského průkazu a pod vlivem alkoholu, zároveň strážníkům i přivolaným policistům nabídl úplatek. Teď mu za to hrozí až šest let za mřížemi.

Mladík nadýchal 1,5 promile alkoholu. „Lustrací strážníci též zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění skupiny B. Po pár minutách test opakovali a výsledek byl totožný s prvním měřením. Mladík se snažil své jednání „vyžehlit“ a nabídl jim úplatek ve výši 3 tisíce korun, když ho nechají jet,“ shrnul mluvčí policie Milan Bajcura.

Úplatek strážníci nepřijali a přivolali své kolegy ze státní policie. „Ti opět provedli test na zjištění návykové látky v dechu, kdy se množství alkoholu mírně zvýšilo a i na strážce zákona mladík zkoušel formou podplacení, zvyšováním částky až na třicet tisíc korun, aby nebylo jeho závažné chování řešeno,“ dodal Bajcura.

Muž proto skončil v poutech a následně na policejní služebně. „Zde přečkal noc, kde postupně vystřízlivěl, až byl schopen výslechu. Z cely si ho už vyzvedli kriminalisté z oddělení obecné kriminality, kteří mu po seznámení se stavem věci předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro výše popsané skutky,“ potvrdil mluvčí policie. Muži teď hrozí až šest let za mřížemi, propadnutí majetku nebo peněžitý trest.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Týn nad Vltavou, alkohol, řidič, Policie ČR, úplatek, Peugeot Partner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič se snažil uplatit strážníky i policisty. Teď mu hrozí až šest let za mřížemi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.