Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nepochopitelný případ týrání zvířat. Klisnu ve výběhu kdosi polil žíravinou

Případ, nad kterým zůstává rozum stát vyšetřují policisté z Hluboké nad Vltavou společně s budějckými kriminalisty. Kdosi tam v poli u Dehtáře polil neznámou žíravinou klisnu. Policisté teď žádají veřejnost o pomoc. Jakékoliv svědectví, které může pomoci dopadnout pachatele, přijmou policisté na lince 158.

„Klisna se pohybovala, společně s dalšími koňmi, ve volném výběhu u rybníka Dehtář.  Při krmení minulý čtvrtek objevili majitelé, že klisna má otevřenou ránu na krku o délce patnáct centimetrů, šířce osm centimetrů a hloubce několika centimetrů do živé tkáně,“ potvrdil mluvčí policie Jiří Matzner.

Veterinář, který koně ošetřoval, zjistil, že nejde o žádné mechanické poranění. Podle něho koně někdo polil žíravinou. „Na koni jezdí dcera oznamovatelky. V minulých dnech nejezdila a koně jsou ve venkovním výběhu jen během dne. Klisnu tak někdo musel poranit minulý či předminulý týden v ohradě. Ošetření a léčení klisny bude také finančně náročné,“ dodal Matzner.

Policistům teď mohou pomoci svědci, kteří si mohli všimnout podezřelých osob v okolí výběhu. „Pachatel se také může „pochlubit“ na sociálních sítích,“ uzavřel Matzner.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Hluboká nad Vltavou, Dehtář, žíravina, zvíře, kůň, Dehtáře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepochopitelný případ týrání zvířat. Klisnu ve výběhu kdosi polil žíravinou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.