Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Srazil chodkyni a ujel. Teď mu hrozí pět let za mřížemi

Táborští kriminalisté se od minulého úterý zabývají případem, kdy řidič osobního automobilu srazil chodkyni přecházející silnici v ulici Rokycanova a z místa ujel. Policistům se podařilo během krátké doby vozidlo i řidiče vypátrat. Za to, že řidič neposkytl ženě pomoc, mu teď hrozí až pět let za mřížemi.

„Trestní zákoník v dané věci jasně stanoví, že řidič dopravního prostředku, který po dopravní nehodě, na níž měl účast, neposkytne osobě, která při nehodě utrpěla újmu na zdraví, potřebnou pomoc, ač tak může učinit bez nebezpečí pro sebe nebo jiného, bude potrestán odnětím svobody až na pěti let nebo zákazem činnosti,“ shrnul mluvčí policie Miroslav Doubek.

Řidič se policistům dlouho neskrýval. „Policistům se na základě vlastního šetření a zajištěného důkazního materiálu se jim podařilo ustanovit vozidlo a potažmo i řidiče. V závěru uplynulého týdne jej z uvedeného přečinu obvinili a zahájili jeho trestní stíhání. O vině a potrestání bude rozhodovat soud,“ uzavřel Doubek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Tábor, nehoda, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srazil chodkyni a ujel. Teď mu hrozí pět let za mřížemi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.