Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeský kraj zprovozní všechna očkovací centra do 15. února

Jihočeský kraj zprovozní do 15. února všechna velkokapacitní centra na očkování proti koronaviru. Zatím však stále nemá dostatek vakcín. Novinářům to řekl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Dodal, že dodávky očkovacích látek, které distribuuje stát, se zpožďují a často se snižuje i jejich slibovaný počet.

"Typická situace je třeba v těchto dnech kolem vakcíny od Moderny. Původně jsme měli v příštím týdnu dostat 5000 dávek. Realita je taková, že vakcínu dostaneme o týden později a z avízovaného množství bude nakonec přibližně jen polovina," řekl Kuba.

Podle něj je Jihočeský kraj připraven spustit očkování, kdy denně vakcínu dostanou stovky až tisíce lidí. Ve čtvrtek proto zahájí provoz očkovací centrum ve Strakonicích. "Pak už bude chybět jen Český Krumlov a Tábor, ale to je otázka dní, kdy se začne i tam. Takže my budeme připraveni, ale prakticky nebudeme mít co očkovat," řekl Kuba. Očkovací centrum na jihu Čech bude v každém ze sedmi okresních měst. Jako první zahájilo provoz v půlce ledna pracoviště v Českých Budějovicích.

V Jihočeském kraji hygienici momentálně evidují 4913 případů koronaviru. Vakcinaci v regionu podstoupili kromě části seniorů nad 80 let i zdravotníci. "Počet nakažených covidem mezi zdravotnickým personálem klesl na 60 lidí, což je nejnižší číslo od té doby, co situaci v rámci první vlny sledujeme. Ukazuje se tak, že očkování zdravotnických pracovníků mělo smysl," komentovala to předsedkyně holdingu Jihočeské nemocnice Zuzana Roithová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Reifová

Štítky ČR, koronavirus, správa, očkování, Jihočeský, Jihočeský kraj, očkovací centrum, vakcína, Martin Kuba, ODS, zdravotnický pracovník, Zuzana Roithová, Jihočeské nemocnice, a.s., Česko, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj zprovozní všechna očkovací centra do 15. února  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.