Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič se na dálnici D3 otočil do protisměru. Ujel téměř 20 kilometrů

Jen velkou náhodou neskončila dnešní jízda staršího muže po dálnici D3 nehodou. Muž si totiž během jízdy rozmyslel směr své cesty, otočil se do protisměru a vyrazil zpět směrem na Prahu. Po 19 kilometrech ho naštěstí zastavila policie. Případ teď budou řešit dálniční policisté z Chotovin.

Informaci o voze jedoucím po dálnicí D3 v protisměru přijali policisté krátce po půl deváté ráno. Vůz jel podle svědků nedaleko Veselí nad Lužnicí směrem na Prahu. Na místo hned vyrazilo několik policistů, kteří postupně uzavřeli jízdní pruhy. 

Řidiče se jim podařilo zastavit na 93. kilometru dálnice. „Dle prvotního šetření jel starší muž po dálnici ve směru na České Budějovice. Na přibližně 112 kilometru se rozhodl otočit a jet na Prahu, aniž by si uvědomil, že se nachází na dálnici. Než jej policisté zastavili, ujel v protisměrném „rychlém“ pruhu dálnice přibližně 19 kilometrů,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Jízda v protisměru se tak jen díky ostatním řidičům a rychlému zásahu policie obešla bez nehody. „Případ je nadále v šetření dopravních policistů dálničního oddělení Chotoviny. Řidiči hrozí minimálně přestupkové správní řízení,“ uzavřel Doubek.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky krimi, policie, dálnice, D3, Praha, Dálnice D3, Chotoviny, Veselí nad Lužnicí, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se na dálnici D3 otočil do protisměru. Ujel téměř 20 kilometrů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.