Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilý muž kličkoval mezi auty na frekventované silnici. Skončil v poutech a na záchytce

Téměř dvě promile alkoholu nadýchal čtyřiadvacetiletý muž, kterého ve středu večer zadrželi českobudějovičtí strážníci. Mladík se totiž pohyboval po Pražské třídě mezi auty. Na výzvy strážníků nereagoval a jednoho z policistů se pokusil i napadnout, skončil proto v poutech a na záchytné stanici.

K opilému muži, který se pohybuje mezi auty na Pražské třídě, vyjížděli strážnáci ve středu večer. Na místě našli čtyřiadvacetiletého mladíka s plechovkou piva v ruce. 

„Muž si na výzvu strážníků odmítl nasadit roušku a souhlasil i s uložením pokuty. Vzápětí však začal hlasitě pokřikovat na cestující čekající na blízké zastávce autobusu. Na výzvy strážníků přitom nereagoval a jeho agresivita vůči strážníkům se začala stupňovat,“ popsala mluvčí strážníků Věra Školková.

Během celé akce se podařilo podrobit mladíka orientační dechové zkoušce, která ukázala téměř dvě promile alkoholu v dechu. Strážníci proto rozhodli, že muže převezou na záchytnou stanici. „Když ho však vyzvali k nastoupení do služebního vozidla, muž se postavil proti strážníkům se zaťatými pěstmi a snažil se zaútočit na jednoho z nich. Strážníci proti němu museli použít donucovací prostředky a nasadit mu služební pouta," doplnila Školková.

Mladík byl poté převezen na záchytnou stanici a případ si převzal správní orgán. „Mladík se bude zpovídat z přestupku podle krizového zákona,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, alkohol, České Budějovice, záchytka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž kličkoval mezi auty na frekventované silnici. Skončil v poutech a na záchytce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.