Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Táborští zastupitelé odvolali kvůli prosincové nehodě místostarostku Petrovou

Táborští zastupitelé dnes odvolali místostarostku města Michaelu Petrovou (Jinak!). Důvodem odvolání bylo chování Petrové po její prosincové autonehodě, od které odešla, aniž by přivolala policii. Odmítnout navíc měla dechovou zkoušku. Pro její odvolání bylo 18 z 26 zastupitelů.

Už v pátek Petrová avizovala, že na pondělním zastupitelstvu podá návrh na své odvolání. „Vždy jsem se snažila pracovat pro město čestně a poctivě. Tahle práce mi dávala smysl a nikdy jsem neváhala bojovat za lidi, město a program, který jsme slíbili. Ale vím, že jsem udělala lidskou chybu, kterou bych jako politička udělat neměla. Tedy nechám zastupitele, aby rozhodli o důvěře v můj mandát. Pokud mi ho dají, budu se stejnou energií pokračovat dál. Pokud nebudou souhlasit, s pokorou přijmu odpovědnost a dál budu pokračovat v práci pro město jako zastupitelka,“ uvedla.

Pro její odvolání dnes hlasovalo 18 z 26 zastupitelů. To je o šest více než na ledovém zasedání, kde její odvolání požadovala opozice. „Udělala jsem chybu jako občan, za to jsem byla potrestána pokutou a odnětím řidičského průkazu. Vím, že se jí politik dopouštět nemá," řekla dnes Michaela Petrová.

Některé politické subjekty i občané Tábora vyzývali v minulých dnech Petrovou k rezignaci. "Bylo by to nejjednodušší. Ale na druhé straně misky vah je odpovědnost za rozdělané projekty. Tím nechci říct, že nejsem nenahraditelná, ale cítím za tyto projekty zodpovědnost," uvedla Petrová, kterou na jejím postu zatím nikdo nenahradí.

Místostarostka Tábora odešla od nehody, koaliční partner nyní vyzývá k rezignaci

Hnutí Tábor 2020 vyzvalo Michaelu Petrovou (Jinak!) k rezignaci na post místostarostky města. Důvodem je její prosincová dopravní nehoda, od které odešla, aniž by přivolala policii. Hnutí Tábor 2020, požaduje personální výměnu místostarostky, v...

K nehodě došlo 22. prosince večer. Z vyšetřování vyplývá, že Peterová po události nepřivolala policii, z místa odešla a odmítla dechovou zkoušku. Místostarostka svůj zkrat připisuje šoku vyplývajícímu z akutní stresové reakce. Proto také údajně nespolupracovala s policií. To vedlo k tomu, že nebyla provedena zkouška na alkohol. 

„Do teď nechápu, jak může mikrospánek přijít tak najednou a bez varování. Další dění si pamatuji hodně matně. Jen to, jak se třesu, zimu a mokrou silnici. Nechala jsem se odvézt domu. A pak už si nepamatuji skoro nic. Pár hodin po nehodě jsem vůbec nebyla schopná reagovat na dění kolem mě. Ani na výzvy policistů. Nebyla jsem při smyslech. Chybu jsem si uvědomila později, když jsem se dostala z největšího šoku. Potom jsem sama došla na polici,“ dodala k nehodě v průběhu února na svém facebookovém profilu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Michaely Petrové

Štítky Tábor, Michaela Petrová, zastupitelstvo, nehoda, havárie, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Asi ji chtěli odvolat a tahle příhoda se hodila. Když to srovnám s problémovým premiérem nebo prezidentovým kancléřem, tak si myslím, že se ničeho nedopustila.

Úterý, 9. března 2021, 08:51Odpovědět

Táborští zastupitelé odvolali kvůli prosincové nehodě místostarostku Petrovou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.