Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie zadržela na jihu Čech skupinku migrantů z Afghánistánu. Do Česka je přivezl kamion jedoucí z Rumunska

Cesta šesti migrantů z Afghánistánu do Evropy skončila včera dopoledne v jednom z průmyslových areálů ve Vodňanech. Do něho přijeli kamionem, který měl do Čech namířeno z Rumunska. Devětačtyřicetiletého cizince, který kamion řídil, na místě zadržela policie.

„V okamžiku, kdy kamion zastavil a řidič začal sundávat z návěsu plachtu, vyskočila z nákladového prostoru skupinka mladíků a dala se na útěk. Směrovali k vrátnici firmy, dále k zadní části objetu, kde přelezli plot a běželi směrem k hlavní silnici,“ shrnula mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Zaměstnanci firmy ihned kontaktovali policisty, kteří začali skupinku migrantů hledat. „Policie hned spustila pátrací akci se všemi dostupnými hlídkami, včetně policejního psovoda se psem Alanexem. Policista použil služebního psa k propátrání prostoru za plotem, kde byly osoby naposledy spatřeny,“ dodala mluvčí.

Osmiletý německý ovčák po krátké chvíli zachytil u oplocení objektu pachovou stopu. Tu sledoval přes potok a hlavní silnici, na pole, až do přilehlého lesíka ke krmelci, za kterým objevil jednoho z mužů. „S ním se zde skrýval ještě jeden mladík. Dvojici si převzala policejní hlídka. Alanex ale psovoda vedl dál, po stopě dalších mužů. Pokračoval přibližně dalších dvě stě metrů, přes potok na stráň, za kterou se, ležící na zemi, ukrývali ostatní členové skupinky. Pátrací akce po uprchlých cizincích tak byla po dvou hodinách úspěšně ukončena,“ uzavřela mluvčí.

Ani jeden z afghánských mladíků neměl platné doklady, které by ho opravňovaly k pobytu v Česku. Všem migrantům byl ještě ten den proveden covid test, který byl ve všech případech negativní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Vodňany, Policie ČR, migranti, kamion, migrace, uprchlíci, Afghánistán, Česko, policie, Rumunsko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela na jihu Čech skupinku migrantů z Afghánistánu. Do Česka je přivezl kamion jedoucí z Rumunska  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.