Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Šedesátiletá žena se vydávala za manažerku. Díky tomu získala se svým známým téměř milionový úvěr

Úvěrový podvod může vyjít pěkně draze dvojici podvodníků. Jednadvacetiletý muž z Benešovska společně se šedesátiletou ženou před dvěma lety zfalšovali dokumenty, aby dosáhli na zhruba milionový úvěr. Jejich podvod však praskl a případem se nyní zabývají českobudějovičtí kriminalisté.

„Před dvěma lety společně vymysleli způsob, jak získat finanční prostředky na nákup vozidla. Žena jako klient jedné nebankovní společnosti uzavřela úvěrovou smlouvu na částku bezmála 970 tisíc korun, která byla určena na nákup nákladního vozidla značky Mercedes,“ shrnula mluví policie Štěpánka Schwarzová.

Žena se ve smlouvě zavázala hradit pravidelné měsíční splátky ve výši bezmála 15 tisíc korun. Druhý z pachatelů uzavřel téhož dne jako spoludlužník prohlášení spoludlužníka ke smlouvě o úvěru. „Oba v rámci uzavíracího procesu záměrně uvedli nepravdivé údaje o svém příjmu. Žena lhala o tom, že pracuje jako manažer v jedné společnosti, kde vůbec nepracovala. Muž lhal o výši svého reálného příjmu. Oba dokladovali padělané výplatní pásky svých zaměstnavatelů,“ dodala mluvčí police.

Není proto asi velkým překvapením, že žena z předepsaných splátek uhradila jen necelé tři. „Na základě toho věřitel úvěr zneplatnil. Kriminalisté dvojici obvinili z trestného činu úvěrový podvod. Na případu budou i nadále pracovat,“ uzavřela Schwarzová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, úvěr, Mercedes, okres Benešov, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šedesátiletá žena se vydávala za manažerku. Díky tomu získala se svým známým téměř milionový úvěr  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.