Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mladík bez roušky skončil v poutech poté, co neuposlechl policisty. Incident zachytila kolemjdoucí

Nezvykle rušno bylo v sobotu odpoledne na budějckém náměstí Přemysla Otakara II. Po čtvrté hodině odpolední v samém centru města zasahovalo několik hlídek státní i městské policie u skupinky osob, které nerespektovaly vládní nařízení týkající se ochrany dýchacích cest. Celý incident zachytila jedna z kolemjdoucích na mobilní telefon. Vlnu reakcí na sociálních sítích rozpoutal především zákrok policistů, kteří použili na dvacetiletého mladíka donucovací prostředky.

Z videa je patrné, že samotnému konfliktu předcházela několikaminutová slovní výměna názorů. K donucovací prostředkům policisté přistoupili poté, co si mladík nechtěl ani po opakovaných výzvách nasadit roušku. Na policejní služebně skočila také šestatřicetiletá žena, které rovněž neuposlechla policisty.

„V sobotu 13. března po šestnácté hodině zajistili policisté na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích dvě dospělé osoby, které opakovaně neuposlechly výzvy policistů. Po provedení potřebných úkonů byly osoby propuštěny. Oběma případy se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení České Budějovice – město,“ potvrdila mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.


Zdroj: Facebookový profil Magdaleny Mili Kohoutové

Zákrok policistů rozdělil veřejnost na dva tábory. Jedni s ním souhlasí, druzí ho berou jako nepřiměřený. „Tak proč provokoval. Lidi, děláte z nich estébáky, přitom jim to neulehčíte a provokujete,“ píše Jiřina Mlezivová pod video na sociálních sítích.

Naopak „niť suchou“ nenechal na policistech Ladislav Vrabel, který provozuje pizzerii Pizza Originala v Budějcích. „Ode dneška nevařím po policajty a doporučuju všem kolegům hospodským to samé. Do té doby, než přestanou mlátit lidi na ulici. Dneska to ponížili i na mlácení dětí,“ napsal pod video.

V zastavěném území obce je od března povinné vždy nosit minimálně chirurgickou roušku, mimo obec jen v blízkosti lidí nežijících ve stejné domácnosti. Nošení chirurgických roušek nebo respirátorů je od 1. března povinné i na pracovištích. Výjimku mají jen lidé, kteří jsou v místnosti sami nebo pracují z domova.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magdalena Mili Kohoutova

Štítky České Budějovice, Policie ČR, zásah, opatření, koronavirus, rouška, Přemysl Otakar II., Ladislav Vrabel, Náměstí Přemysla Otakara II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zuzana Sedliakova

Nejvyšši sou ČR rozhodl že noseni roušek bylonezakonne . Policista zautočil na kluka proto ž nekolikrat ho vyzval aby si nasadil roušku. Tím že sou rozhodl o tom ze noseny roušek je nezakonne tak policista nemel žadne pravo prikazovat klukovy aby si dal roušku: Nemusim policitu uposlechnut když chce odo me nezakou vec. mel by toho policitu zazalovat . Všetci policiste sou k... a p.... a nic dobreho jim nepreji a ani ich rodinam. Vsetci policiste by meli do jedneho a co jejrychleji .... každy vi co tím myslim...

Neděle, 20. června 2021, 12:29Odpovědět

Pavel Macura

Takových videii se v poslední době objevilo hodně. Souhlasím s policistyt. Uposlechni, nebude problém. Mne ale vadí jiná záležitost. Na ulici si policie umí udělat pořádek, ale co takhle v parlamentu? Pan Volný a ten druhý co si nechtějí nasadit roušky. Tam zákony tété země neplatí? Jaký to vysílá signál obyčejným lidem?

Čtvrtek, 8. dubna 2021, 14:09Odpovědět

Blanka Košeljová

Incident natočila kolemjdoucí? Hezky připravený to měla banda puberťáků. Celou dobu natáčeli a opráslej mlaďas prudil a provokoval. Na hrubý pytel - hrubá záplata. Bylo to natočené s úmyslem poškodit policajty a ukázat, jací jsou ti mladí chudáčci. Kdyby měl frajer rozumný rodiče, ještě by mu měli zmalovat ciferník.

Sobota, 27. března 2021, 22:31Odpovědět

Šípek Petr

U policie bych teda dělat nemoh, na můj vkus s nima ještě měli svatou trpělivost, nejspíš bych je sbalil mnohem dřív.

Neděle, 21. března 2021, 14:23Odpovědět

Jaromír Habrnal

Jaromír HabrnalA kvůli takovým hovadům umírají jiní. to nemyslím policajty. Před týdnem zemřel na covid můj padesátiletý zeť. Do držky bych mu na místě dal!!!

Pondělí, 15. března 2021, 16:33Odpovědět

Věroslav Sigmund

Vy v těch Budějicích máte stejně zvláštní soudruhy policisty, oni mají rádi násilí na lidech.Pamatuji si kdysi medializovaný zákrok na sídlišti kvůli určitému etniku.Asi byste si s nima měli pokecat.

Pondělí, 15. března 2021, 16:10Odpovědět

Honza Takáč

A přitom stačilo nasadit respirátor, veliký problém... Provokuješ dostaneš, za mě v pořádku. Mimochodem policistu znám, je to hodnej klučina. Myslím, že na to že má 2 metry a něco přes metrák, tak toho šmoulu položil ještě nežně :)

Pondělí, 15. března 2021, 13:15Odpovědět

Josef Salava

Jem starší a tak vám to zdělím za komunistů byla pilicie děsná buzerace všude my jsme na plesech nemohli pít rum a přijela hlidka VB a v kuchynce si dávalo do nos rumíček,Pak přišla revoluce a zdálo se že policie nás chrání a dalo s esnimi i jednat,td se to obrací proti nám,proč mu třeba nedalo pouta a neodvezli tone zakleknout ikdyby mu žebra zlomili,dnešní policie by měla jednat samostatně a ne aby jí řidila vláada ,kterou už nikdo nechce ,nikdo jim nevěří,sedíme doma nervy se probuzí jinde takové opatření není a maji klid je to vše uměle vytvořeno,nepravdivé ůdaje o nakažených ,ikdyby zemřel na vykrvácení po havariji zam má kornavir,jdou stoho peníze na vládu,tisice lidí nevezmou na operace at s etrápí bolstmi,zdravotnictví je tak proti nám lidem.

Pondělí, 15. března 2021, 11:34Odpovědět

Richard Schmidtmajer

Známá policejní praktika, vyprovokovat konflikt a brutálně zasáhnout bez jakéhokoliv ohledu na zdraví civilisty.

Pondělí, 15. března 2021, 10:29Odpovědět

Norman Wild

Jen na vysvětlenou několik komentů z fb: "Já nevím no, parta nezletilých s lahváčema se mi tam taky nelíbila..., jo koukala jsem z okna prislo mi to jak provokace bouchali petardy a pak se tam slitli polucajti co cekali ze je budou prosit nebo co, já taky bydlím u náměstí a zrovna jsem šla s malým nakoupit když se banda vyvalila od Vietnamce s lahváčema..., Dělali tam dost bordel,lezli po kašně a házeli po sobě hlínu a kytky z truhlíků , myslím že by je sebrali covid- necovid, jako co si mysli smradi ze budou drzi na policajty chlastat pivo venku kdyz je to zakazany ja tohle nechapu".

Neděle, 14. března 2021, 22:15Odpovědět

Martin Rybář

Video jsem shlédl a je to návrat fašismu přátelé. Protiprávní nouzový stav, protiprávně nařízené nošení roušky a prasata v uniformách, co dodat?

Neděle, 14. března 2021, 22:02Odpovědět

Petr Tenký

Jak si může dovolit o hlavu vyšší vypatlanec v uniformě srazit kluka na zem a třeba mu způsobit úraz hlavy nebo ho i zabít. Jak může někdo takový s IQ tykve projít testy? Kde se v nich bere ta agresivita? Přál bych mu aby si na něj někdo počkal po pracovní době a několikrát s nim pořádně fláknul na zem do prachu aby se mu v té jeho duté hlavě rozsvítilo. Na všech policajtech co tam byli, bylo vidět že si to užívají jací jsou borci. Ale jen když je jich 10. Chtěl bych vidět jednoho z nich někde v parku jak by byl p....ý strachy kdyby kolem něj bylo třeba 5 týpků. Ubožáci zamindrákovaní jsou to a chovají se jako gestapáci. Fuj!!!

Neděle, 14. března 2021, 22:00Odpovědět

Jaroslav Talapka

Jiřina Mlezivová ,co co píšeš za hovadiny nechej se vyšetřit v bohnicích.

Neděle, 14. března 2021, 21:37Odpovědět

Jaroslav Talapka

tak tuhle gestapáckou partičku policajtů platime z naších daní, tak to je síla .okamžite vyhazo takoví lidi nemají u policie co dělat. A takových incidentů pomalu ale jistě přibývá

Neděle, 14. března 2021, 21:30Odpovědět

Jaroslav Talapka

POLICIJE PORUŠUJE ZÁKON UŽ JENOM TÍM ŽE jako služba veřejnosti brani v natáčení onoho incidentu.

Neděle, 14. března 2021, 21:22Odpovědět

Alena Janáková

Myslím, že zásah desítek policistů proti přestupku nekonfliktního občanai je značně nepřiměřený. Odmítám tyhle zásahy platit že svých daní. Přestupek je srovnatelný s odhozením papírků mimo odpadkový koš a ještě jsem neviděla, že by po někom policie dupala. Řeči o plných nemocnicích mě nedojinají, viděli jste dětskou onkologii? A kolik z Vás šlo darovat, frajeři, kostní dřeň, aby děti neumíraly zbytečně a bez šance? Radši umřít svobodná, než žít jako pes u boudy.

Neděle, 14. března 2021, 21:09Odpovědět

Brandi Bele

Toho zakomplexovanýho zasrance okamžitě propustit a zavřít!

Neděle, 14. března 2021, 20:57Odpovědět

Petra Brodecká

Každý, kdo nemá BMI v normě a tudíž svojí tloušťkou způsobuje výdaje veřejnému zdravotnictví, ať si to platí ze svého!!! Veškeré škody ze současné situaci bych po nich vymáhala přímo, vina je jasná a prokazatelná. Špatný životní styl je každého dobrovolná volba, ať tedy nese plnou zodpovědnost, když ho naše zákony v takovém jednání nijak neomezují a může škodit společnosti.

Neděle, 14. března 2021, 20:35Odpovědět

Richard Kneblík

typický provokatérský týpek a ženská typu Pazderkové :D no dobrá sestava :D

Neděle, 14. března 2021, 20:28Odpovědět

Petra Brodecká

Jo, souhlasím s komentářem níže, běžte se konečně podívat do nemocnic, že ta většina, která to tam zahlcuje a vytváří tak veškerý problém, jsou tlustí. Aby bylo jasné, koho tady mají usměrňovat!!!

Neděle, 14. března 2021, 20:24Odpovědět

Mladík bez roušky skončil v poutech poté, co neuposlechl policisty. Incident zachytila kolemjdoucí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.