Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zaměstnanec bezpečnostní agentury si vydělával miliony jako drogový dealer. Jeho byznys utnula policie

Drogová scéna na jihu Čech utrpěla další tvrdý zásah. Postarali se o něj celníci a jihočeští kriminalisté, kteří dopadli dealera přezdívaného Papež. Ten patřil mezi velké hráče v této komunitě. Podle policie během týden dokázal prodat až půl kilogramu pervitinu. Kromě něho skončilo ve vazbě také pět dalších členů jeho gangu z Budějc, Strakonic a Prahy.

Policie při akci zadržela luxusní Mercedesy. Papež při zadržení převážel zrovna dalších 400 gramů pervitinu, jak sám přiznal, bál se avizovaného lockdownu a omezení pohybu přes hranice okresu. Po zadržení provedli celníci a kriminalisté čtyři domovní prohlídky a devět prohlídek nebytových prostor, kde našli také odcizené jízdní kolo.

Celníci z protidrogové jednotky případ prověřovali půl roku. „Společně s kriminalisty zjistili, že tato šestičlenná skupina zásobovala pervitinem celý Jihočeský kraj a příhraniční části Rakouska. Jen od července loňského roku přeprodala skupina drobným dealerům v kraji minimálně sedm kilogramů pervitinu,“ shrnul mluvčí policie Jiří Matzner.

Výdělek gangu se pohyboval v milionech. Podle policie si takto skupinka dealerů mohla piřijít až na 12 milionů korun.

A jak vše probíhalo? „Pravděpodobně Papež, převážně sám, vykupoval pervitin od překupníků z celé republiky a přivezl jej do Českých Budějovic. Zde měl v pronajatých kancelářích a také v garáži mezisklady. Nákupní cenu znal pravděpodobně jen on a tak zbylým pěti osobám jihočeské ceny diktoval podle svého. Pětice pak drogu dostávala k menším dealerům a na ulice jihočeských měst. Členové skupiny dokázali, každý za jeden den, přeprodat dávky za 20 tisíc korun,“ dodal Matzner.

Kuriozní na celém případu je také to, že dealer přezdívaný Papež vše zmíněné stíhal jako zaměstnanec bezpečnostní agentury. Momentálně je několik měsíců v pracovní neschopnosti. „Bude asi jen dobře, pokud zůstane mnoho let za mřížemi, měl totiž, podle posbíraných indicií a výslechů, velké plány, expandovat se svým gangem do Holandska. Co by to znamenalo pro drogovou scénu v kraji, lze jen těžko odhadnout,“ doplnil mluvčí policie. Podle něho členům gangu hrozí trest odnětí svobody o délce od osmi do dvanácti let.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky České Budějovice, Policie ČR, drogy, dealer, zásah, celní správa, policie, metamfetamin, Česko, Praha, Strakonice, Mercedes-Benz, Rakousko, Jihočeský kraj, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanec bezpečnostní agentury si vydělával miliony jako drogový dealer. Jeho byznys utnula policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.