Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Prozvánění a vulgární nadávky. Dvě děti volaly během tří dní tisíckrát na tísňovou linku

Téměř tisíc telefonátů na tísňovou linku. Takovou zábavu si v posledních třech dnech našly dvě děti ze Strakonicka. Kromě prozvánění do telefonu vulgárně nadávaly a posmívaly se. Incidentem se zabývají jihočeští policisté. Podle mluvčí Lenky Krausové může být za podobné jednání uložena pokuta až 200 tisíc korun.

Během tří dní volaly děti na linku 155 a 158 téměř tisíckrát. „Případů, kdy lidé zneužijí linku tísňového volání, je v každém roce několik. Nicméně tento je naprosto ojedinělý počtem volání a urputností dvou nezletilců,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Chlapec s dívkou zmiňováné linky buď prozváněli nebo do telefonu vulgárně nadávali a posmívali se. „Policistům se díky mnohačetným voláním a indiciím z telefonátů podařilo zjistit, o koho se jedná. Bohužel dva nezletilí z jedné domácnosti se takto rozhodli krátit si svůj čas, aniž o tom věděli zákonní zástupci,“ uvedla mluvčí s tím, že se případem budou zabývat strakoničtí policisté.

Podobné jednání se přitom dá klasifikovat i jako trestný čin. Český telekomunikační úřad navíc může za podobné telefonáty uložit pokutu až do výše 200 tisíc korun. „Lidé by si měli uvědomit, že blokováním linek tísňového volání znemožňují těm, kteří policisty, záchranáře nebo hasiče potřebují, přístup k pomoci. V době, kdy někdo jen tak z dlouhé chvíle blokuje linku tísňového volání svými výkřiky, vulgaritami, může jiný bojovat o život,“ komentovala Krausová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky tísňová linka, policie, děti, Jihočeský kraj, tísňové volání, Lenka Koloušková, okres Strakonice, Český telekomunikační úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alena Janáková

Kdyby chodily do školy, tyhle nápady nemají. Nezletilým by se měly pokuty odpouštět, příp. nenavyšovat. Rodiče nelze jakkoliv stíhat za jednání děti, neboť děti od deseti let mohou být doma samy celé dny, zvládají vařit, topit v kotli, venčit psa, štípat dřevo, tak to nastavila vláda a rodiče tedy musí respektovat rozhodnutí vlády.

Středa, 17. března 2021, 17:45Odpovědět

Prozvánění a vulgární nadávky. Dvě děti volaly během tří dní tisíckrát na tísňovou linku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.