Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Další nález lidských ostatků na jihu Čech. Žena objevila tři pytle s kostmi dolních i horních končetin

Jihočeští kriminalisté hlásí další nález lidských kosterních ostatků. Poté, co se v médiích objevila informace o jedenácti lidských lebkách nalezených v lokalitě Ptáčkovna, kontaktovala mladá žena městské strážníky s tím, že přibližně před týdnem viděla v opuštěné budově v katastru obce Semice pytle s dalšími kostmi.

„V tomto případě jde o tři pytle, kde jsou především dlouhé lidské kosti dolních i horních končetin. Podle prvotních zjištění z místa nálezu se zřejmě jedná o kosti více lidí, pohřbených před několika desítkami let, které kdosi před delší dobou vyjmul ze země,“ potvrdila mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Kriminalisté okolnosti tohoto nálezu dále prošetřují, podobně jako další podobný případ, o kterém jsme informovali. Nález jedenácti lidských lebek v lokalitě Ptáčkovna v Píseckých horách oznámila po uplynulém víkendu mladá žena, která byla v lese sportovat.

Běžkyně našla na Písecku jedenáct lidských lebek. Podle policie jsou ostatky různého stáří

Jihočeští kriminalisté vyšetřují nález jedenácti lidských lebek v lokalitě Ptáčkovna v Píseckých horách. Ostatky nalezla o uplynulém víkendu mladá žena při sportování. Policisty o tom informovala v pondělí. Další okolnosti jsou předmětem šetření.

„Na místě kriminalisté ohledali celkem jedenáct lidských lebek, podle prvotních zjištění jde o ostatky různého stáří a různé doby od úmrtí,“ dodala Čuřínová Ingrišová.

Nález lebek popsala portálu Jižní Čechy TEĎ samotná běžkyně. „Říkala jsem si, že to snad ani není možné. Lebky byly poházené na listí na ploše pár metrů. Napočítala jsem jich osm, ale možná jsem nějakou neviděla. Byly to jen lebky bez spodních částí čelistí. Ani žádné dlouhé kosti tam nebyly,“ uvedl žena, jejíž jméno redakce portálu záměrně neuvádí.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Ptáčkovna, Policie ČR, lebka, nález, Česko, Semice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další nález lidských ostatků na jihu Čech. Žena objevila tři pytle s kostmi dolních i horních končetin  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.