Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Statek na Prachaticku zachvátil požár. Škoda se vyšplhala na dva miliony korun

Na téměř dva miliony korun se vyšplhala škoda na domě na Prachaticku, který na začátku týdne zachvátil požár. Plameny zničily celou střechu, střešní konstrukci i podkroví domu. V domě se nacházel jen majitel, který odmítl lékařské ošetření. Proč začalo stavení hořet je v šetření.

Dům v obci Zálezly na Prachaticku začal hořet po půl deváté ráno. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Prachatic a dobrovolné jednotky z Vlachova Březí, Čkyně a obce Zálezly. 

Oheň zasáhl celé zemědělské stavení, ve kterém jeho majitel i bydlel. Po příjezdu hasičů hořela celá střecha a obytné podkroví. „Z domu nemusel být nikdo evakuován. Majitel domu odmítl ošetření záchranné služby, a i pomoc hasičského posttraumatického týmu," uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Hašení trvalo zhruba hodinu a půl. Po kontrole a dohašení všech možných ohnisek, byly jednotky poslány zpět na základnu. „Na místě zůstala pouze místní dobrovolná jednotka, která požářiště monitorovala do večerních hodin. Co bylo příčinou vzniku požáru, je předmětem šetření. Vzniklá škoda byla vyčíslena až do dvou milionů,“ oznámila mluvčí záchranného hasičského sboru Vendula Matějů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor ČR

Štítky oheň, požár, dům, Zálezly, hasiči, okres Prachatice, Prachatice, Vlachovo Březí, Čkyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Statek na Prachaticku zachvátil požár. Škoda se vyšplhala na dva miliony korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.