Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Podnapilý řidič měl přes dvě promile alkoholu v krvi a k tomu zákaz řízení

Včerejší nejistý styl jízdy prozradil řidiče ukrajinského původu, kterého zastavili v Novohradské ulici českobudějovičtí strážníci. Muž byl v podnapilém stavu a nadýchal přes dvě promile. Navíc měl zákaz řízení všech motorových vozidel. Řidič skončil v rukou strážníků

Nedělní odpoledne se stalo jednatřicetiletému muži osudným, když ho hlídka městské policie, na Novohradské ulici v Českých Budějovicích, zadržela. „Muž se prozradil svou jízdou, kdy měl potíže udržet směr a měl nejistý styl jízdy,“ řekla tisková mluvčí městské policie Věra Školková.

Strážnici zastavili vozidlo u domu, kde řidiče vyzvali k předložení potřebných dokladů. Policie cítila z muže alkohol, a proto u něj následně provedla dechovou zkoušku, která jejich podezření potvrdila. Řidič nadýchal poprvé 2,15 promile a na druhý pokus tomu bylo 2,39 promile. Strážníci navíc zjistili, že má řidič zákaz řízení všech motorových vozidel. Celý případ si převzala k dalšímu šetření přivolaná hlídka Policie ČR.

Jedenatřicetiletého cizince nyní čeká obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodává Věra Školková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, řidič, podnapilý řidič, České Budějovice, Policie České republiky, Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnapilý řidič měl přes dvě promile alkoholu v krvi a k tomu zákaz řízení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.