Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za zaparkovaného náklaďáku byl slyšet hluk. Pod plachtou našli policisté dva migranty

Jihočeští policisté vyšetřují další případ nelegální migrace cizinců. V odstaveném náklaďáku nedaleko Jindřichova Hradce našli na začátku tohoto týdne dva mladíky, kteří nemluvili česky a neměli u sebe osobní doklady. Oba musí opustit Českou republiku a vrátit se do země, ve které žádali o azyl.

Dva cizince prozradil hluk, který vycházel ze zaparkovaného nákladního vozidla. Policisté na oznámení dorazili na místo, kde společně s majitelem auta provedli kontrolu zaplachtovaného návěsu. „Zde nalezli dva mladíky cizí státní příslušnosti. Na výzvu k předložení osobních dokladů reagovali špatnou angličtinou a předali k ověření azylový doklad jednoho státu Evropské unie,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na místo byli přivolaní cizinečtí policisté, kteří mladé muže zadrželi a převezli je na služebnu. Zde oba podstoupili antigenní testy, které vyšly s negativním výsledkem.

„Komplikace při správním řízení nastala, když lékař ve zdravotnickém zařízení u obou mladíků zjistili výskyt nakažlivé kožní choroby. Z toho důvodu byly dezinfikovány policejní prostory, kde mladí muži pohybovali,“ dodal mluvčí.

Rozhodnutím policie musí oba mladíci opustit území České republiky do stanovené doby a musí se vrátit do země, kde požádali o azyl.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, migranti, Česko, Jindřichův Hradec, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za zaparkovaného náklaďáku byl slyšet hluk. Pod plachtou našli policisté dva migranty  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.