Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Rakousku přepadl banku, pak se nechal odvézt k českým hranicím. Policie pátrá po muži na snímku

Rakouští policisté pátrají po lupiči, který přepadl banku v Linci a následně se nechal taxíkem odvézt do příhraničního Freistadtu. Řidiči se svěřil, že je ze Slovenska a že v Německu dříve pracoval jako malíř. Pokud muže poznáváte, kontaktujte policisty na lince 158.

Ozbrojený muž s revolverem v ruce vstoupil do banky v Linci ve středu 17. března krátce před 17:30. „Následně začal ohrožovat zaměstnance a požadoval vydání finanční hotovosti. Po činu uprchl směrem do centra města, odkud se nechal vozidlem taxi odvézt do obce Freistadt nacházející se u hranic s Českou republikou,“ shrnul mluvčí policie Jakub Vinčálek.

Lupič během jízdy vyprávěl řidiči taxi, že pochází ze Slovenska, má přítelkyni, je bezdětný a že dříve pracoval jako malíř a natěrač v Německu.

Podle police je  hledaný muž ve věku 40 až 50 let, střední postavy a vysoký přibližně 170 centimetrů. Má čelní pleš a hovoří německy s cizím přízvukem. Při loupeži byl oblečen do černé bundy, modrých džínsů, černých tenisek se stříbrnými pruhy a šedého svetru se zipem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Linc, Rakousko, loupež, lupič, Freistadt, banka, Německo, Slovensko, Linec, policie, Česko, malíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Rakousku přepadl banku, pak se nechal odvézt k českým hranicím. Policie pátrá po muži na snímku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.