Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pečovatelka straka. V domě pro seniory kradla šperky, teď ji čeká soud

Chtěla si přilepšit na úkor seniorů, teď ji hrozí vězení. Řeč je o pečovatelce z jednoho z domů pro seniory na Českobudějovicku, která si zlepšovala svou finanční situaci tím, že klientům kradla šperky. Teď ale sklapla past, když byla policisty chycena téměř při činu.

„Personál jednoho seniorského pečovatelského domu v okrese České Budějovice zaznamenal časté hledání šperků svých seniorských pacientů. Občas se to stane, že si babička vzpomene na nějaký prsten či náramek, ke kterému má citový vztah a je celá nervózní, že ho nemůže zrovna najít. Než se vše ověří, zda ho třeba nedala příbuzným, vlastně se nic neděje. Případy se, ale opakovaly, ztracených šperků přibývalo a tak se vedení domu v tichosti obrátilo na českobudějovické kriminalisty,“ shrnul mluvčí policie Jiří Matzner.

Policisté šetřením v pečovatelském domě přišli na to, že se jen během ledna loňského roku takto ztratily šperky v osmi případech. Další dva senioři přišli o hotovost.

„Kriminalisté začali tedy tipovat mezi návštěvami, zaměstnanci, až přišla informace o relativně nové sestřičce, která má vždy dost peněz. Policisté ji vysledovali až do zlatnictví, kde kupodivu nenakupovala, ale prodávala staré poškozené šperky jako zlomkové zlato,“ dodal mluvčí policie.

Zlodějka v deseti případech prohledala pokoje a skříně seniorů, hledala krabičky, šperkovnice, kožené pytlíčky a odnesla si vždy jeden či dva kousky zlatých šperků. Chtěla být totiž nenápadná. „Dohromady si při svých pokračujících krádežích přišla na bezmála 50 tisíc korun. Kriminalisté jí obvinili z trestných činů porušování domovní svobody a pokračující krádeže. Aktuálně čeká na soudní řízení,“ uzavřel Matzner.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Českobudějovicko, dům pro seniory, krádež, Policie ČR, šperk, dům, okres České Budějovice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pečovatelka straka. V domě pro seniory kradla šperky, teď ji čeká soud  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.