Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihočeští policisté hledali muže uvízlého v bahně, záchranná akce měla šťastný konec

Kuriózně případ zaměstnal v neděli odpoledne policisty z jihu Čech. Na operační středisko volal pár, který se dostal se svízelné situace. Muž totiž skončil po kolena v bahně a nemohl se pohnout a žena, která oblast neznala se vydala na pomoc, ale také nevěděla, kde přesně je. Celá záchranná akce trvala bezmála hodinu a měla šťastný konec.

Jejich cesta začala v Ševětíně, když se vydali přes Velechvín směrem na Borek. „Muž tedy volal o pomoc, ale nemohl se hnout z místa a žena, která se vydala na pomoc zase nevěděla, kam vlastně směřuje. Oba měli starší mobilní tlačítkové telefony, a tak se nemohli ani připojit k internetu a alespoň částečně zjistit, kde se nachází a kolegy z obvodních oddělení Lišov a Hluboká nad Vltavou alespoň částečně navigovat, kde se vlastně nachází,“ shrnula mluvčí policie Lenka Krausová.

Do pátrání se zapojil i náhodný cyklista, který byl v oblasti na výletě, ovšem bez mobilního telefonu, ale na druhou stranu alespoň věděl, kde je, a tak navedl hlídky k místu, kde se měl nacházet muž. „Ten už neměl sílu se jakkoliv z bahna dostat, lehl si a čekal a na záchranu. Policisté za pomoci kmenů stromů vytvořili k muži cestu a z bahna ho vytáhli. Muž však po vytažení omdlel, a tak kolegové zalarmovali zdravotnickou záchranou službu a muži do jejího příjezdu poskytli neodkladnou první pomoc,“ dodala Krausová. Muž tak skončil v péči lékařů.

„Díky patří operačním, kteří po celou dobu s dvojicí komunikovali, hlídkám na místě a samozřejmé také náhodnému cyklistovi, který při akci značně pomohl. Toto pátrání mělo šťastný konec, než se vydáte na výlety do neznámých oblastí, dobře se připravte, nastudujte trasu, mějte mobilní data, nabitý telefon a někdo možná využije i klasickou papírovou mapu,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky České Budějovice, Policie ČR, pátrání, záchrana, bahno, Česko, Lenka Koloušková, Ševětín, Velechvín, Lišov, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští policisté hledali muže uvízlého v bahně, záchranná akce měla šťastný konec  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.