Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Na výpadovce z Budějc kdosi útočí na nákladní automobily, škoda jde do desítek tisíc

Dva případy, kdy neznámý pachatel hodil na projíždějící automobil neznámý předmět, vyšetřují hlubočtí policisté. K oběma událostem došlo na přelomu června a července na dálnici D3 poblíž Budějc, kdy kdosi rozbil čelního skla a střechy nákladních vozidel.

„V prvním případě dosud neznámý pachatel nejprve 30. června po jedné hodině odpolední v katastru obce Úsilné hodil neznámý předmět z přesmostění na projíždějící nákladní vozidlo a poškodil střechu s přídavnou rampou, kdy byla provozovateli způsobena škoda za více jak 50 tisíc korun,“ potvrdil mluvčí policie Milan Bajcura.

Druhý obdobný případ se stal následující den večer na přemostění dálnice D3 v katastru obce Chotýčany, kde stejným způsobem kdosi poškodil čelní sklo nákladního vozidla. „Provozovateli tím vznikla škoda za více jak 20 tisíc korun,“ dodal Bajcura.

Policisté proto nabádají řidiče k opatrnosti. „Policisté upozorňují řidiče jakýchkoliv vozidel, aby dbali zvýšené opatrnosti při podjíždění přemostění a pokud mají auto kamery, kde by byl případně videozáznam uvedeného protiprávního jednání, ať se obrátí na policisty z Hluboké nad Vltavou na adrese Masarykova 49, telefonním čísle 974 226 730, případně na lince tísňového volání 158,“ uzavřel Bajcura.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky České Budějovice, dálnice, kamion, varování, nákladní automobil, Úsilné, Chotýčany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Legutko

A jak konkrétně by jako měli dbát té zvýšené opatrnosti?

Sobota, 3. července 2021, 23:26Odpovědět

Na výpadovce z Budějc kdosi útočí na nákladní automobily, škoda jde do desítek tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.