Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbraňová amnestie: Muž odevzdal na policii kanón z vojenského letadla

Až do konce července mohou lidé v České republice beztrestně odevzdat zbraně a střelivo. Této možnosti využil muž, který policistům v Českých Budějovicích včera odevzdal automatický kanón do vojenského letadla, který se objevoval například v letounech Mig-19. S podobnou zbraní se policisté dlouho nesetkali.

V rámci zbraňové amnestie odevzdávají lidé různé zbraně a munici. Včera ale českobudějovičtí policisté převzali zbraň, se kterou se dlouho nesetkali. Na služebnu jim totiž přišel muž odevzdat automatický kanón do vojenského letadla. 

„Jedná se o kanón výrobce Nudelman-Richtěr NR-30, který byl používán v mnoha sovětských vojenských letadlech jako MiG-19, MiG-21F a -F13, Suchoj Su-7, Suchoj Su-17 nebo Suchoj Su-22 od poloviny 50. let 20. století,“ upřesnil policejní mluvčí Milan Bajcura.

Zbraň bude nyní odeslána ke znaleckému zkoumání kriminalistům na odbor techniky a expertíz.

Bajcura upozornil, že možnost beztrestně odevzdat zbraně a munici na kterékoliv policejní služebně, potrvá už jen do soboty 31. července.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, kanón, letadlo, zbraňová amnestie, vojenské letadlo, zbraň, Česko, České Budějovice, Suchoj Su-17

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbraňová amnestie: Muž odevzdal na policii kanón z vojenského letadla  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.