Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Chovateli ve Strakonicích utekla krajta. Neví o ní dva týdny

Ne úplně obvyklé oznámení přijali tento týden strakoničtí policisté. Na tísňovou linku totiž zavolala žena, která nahlásila zmizení hada. Ten měl utéct jednomu z obyvatel domu, ve kterém žena žije. Podle chovatele měl had zmizet už před 14 dny pravděpodobně nedostatečně zabezpečeným víkem terária. Pokud by lidé hada našli, mají volat na linku 156 nebo 158.

Zmizení hada nahlásila na policii obyvatelka jednoho z domů v Dražejově ve Strakonicích. Podle ní měla zhruba metrová krajta královská utéct jednomu z nájemníků domu. „Na oznámení vyjela policejní hlídka, která na místě provedla šetření. Hada majitel postrádá 14 dnů, kdy zaznamenal prázdné terárium s nedostatečně zabezpečeným víkem," uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Policie o situaci na místě informovala okolní obyvatele. Pokud by někdo hada viděl, má podle Novákové volat na linku 156 nebo 158.

Krajta královská patří mezi menší hady, většinou dorůstá do délky jednoho a půl metru a váží jeden až tři kila. Jde o plachého hada, který je aktivní spíše v noci. Není jedovatý a pro člověka nebezpečný.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto František Krejčí / pixabay.com

Štítky krajta královská, policie, Strakonice, Dražejovi, had, dům, Dražejov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chovateli ve Strakonicích utekla krajta. Neví o ní dva týdny  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.