Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z inzerenta se vyklubal internetový podvodník. Zájemce o motocykl přišel o 180 tisíc

Internetovému podvodníkovi naletěl jednačtyřicetiletý muž z Českokrumlovska. V reakci na inzerát nabízející motocykl muž převedl na účet prodejce 180 tisíc korun. Vysněného motocyklu ani vrácení svých peněz se ale nedočkal. Podobných případů podle policistů přibývá.

Jednačtyřicetiletý muž kontaktoval na internetovém portálu prodejce nabízejícího motocykl za příznivou cenu. Po dohodnutí prodejních podmínek kupec převedl v polovině července téměř 180 tisíc korun na účet inzerenta a očekával vysněný stroj. „Do současné doby ho neobdržel a prodejce s ním přestal komunikovat. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod,“ uvedla mluvčí jihočeských policistů Lenka Pokorná.

Tento případ není ojedinělý. Podle policistů podobných případů stále přibývá a nejsou výhradně jen majetkového charakteru. „Anonymní prostředí internetu dnes bohužel skýtá celou řadu příležitostí, jak někoho podvést a připravit jej o peníze. Při nákupu na internetu je naprosto nezbytné zjistit si co nejvíce informací o prodejci a pokud to podmínky dovolují zaplatit až při převzetí zboží,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, internetový, podvod, motocykl, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z inzerenta se vyklubal internetový podvodník. Zájemce o motocykl přišel o 180 tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.