Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Budějce křižoval kamion s opilým řidičem za volantem. Pozornost poutal neustálým troubením

Nepochopitelné chování řidiče kamionu zaměstnalo ve čtvrtek pozdě večer budějcké policisty. Na tísňové lince přijali oznámení, že po městě jezdí kamion, jehož řidič neustále troubí. Tahač policisté společně se strážníky objevili v Lidické ulici, kde šoférovi dali dýchnout. Dechová zkouška ukázala, že za volant usedl s více než 1,5 promile alkoholu v krvi.

„Řidič, který před desátou hodinou večerní rušil ostatní účastníky silničního provozu i nájemníky domů, zastavil vprostřed komunikace na Lidické třídě,“ shrnul mluvčí policie Milan Bajcura.

Muž nadýchal více než 1,5 promile alkoholu. „Policisté muži zakázali další jízdu, zadrželi mu řidičský průkaz a nákladní vozidlo bylo odtaženo k vyzvednutí majitelem,“ dodal Bajcura.

Řidič z Ostravska strávil noc v policejní cele. Po vystřízlivění si vyslechl obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky. „Případ je řešen formou zkráceného přípravného řízení, kdy lze předpokládat, že do dvou týdnu provinilce předvolají na okresní soud k trestnímu řízení,“ doplnil mluvčí policie.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky České Budějovice, Policie ČR, kamion, alkohol, okres Ostrava-město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce křižoval kamion s opilým řidičem za volantem. Pozornost poutal neustálým troubením  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.