Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Srazil jsem dítě, potřebuji 100 tisíc. Falešný vnuk se snažil okrást seniorku z jihu Čech

Jihočeští kriminalisté varují před podvodníky, kteří se zaměřují především na seniory. I tentokrát používají ohranou historku, kdy se vydávají za vnuka a své rádoby příbuzné přesvědčují o tom, že potřebují finanční výpomoc po dopravní nehodě. V posledním případě se pokusili seniorku obrat o sto tisíc korun.

„V pondělí telefonoval českobudějovické seniorce neznámý muž, který jí velmi přesvědčivě sdělil, že její vnuk měl autonehodu. Při nehodě měl srazit a zranit malé dítě, které je v nemocnici. Neznámý pravděpodobně vystupoval jako člen rodiny sraženého dítěte a seniorku přesvědčoval, že jsou ochotni se dohodnout a vyrovnat mimosoudní cestou za částku 100 tisíc korun,“ shrnul mluvčí policie Jiří Matzner.

Seniorka přislíbila peníze za vnuka uhradit. Duchapřítomně ale kontaktovala rodinu, u které zjistila, že k žádné autonehodě nedošlo. „Věc pak oznámila policistům. Policisté a kriminalisté z Českých Budějovic věc vyšetřují jako pokus podvodu a pachateli, pokud bude dopaden, hrozí trestní stíhání,“ dodal Matzner.

Policie zároveň nabádá seniory k opatrnosti. „Na podobné telefonáty nereagujte a ověřujte vše u rodiny,“ uzavřel mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice, podvod, Policie ČR, Česko, policie, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srazil jsem dítě, potřebuji 100 tisíc. Falešný vnuk se snažil okrást seniorku z jihu Čech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.