Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tři cizinci nutili podle policie dívky z Rumunska k prostituci. Hrozí jim až 12 let vězení

Jihočeští policisté obvinili tři cizince, kteří měli nutit dívky z Rumunska k prostituci v jednom z nočních klubů na jihu Čech. Dvěma dívkám měli dokonce po příjezdu do Čech sebrat doklady a vyhrožovat jim smrtí. Nelegální činností si měli přijít na více než milion korun. Obviněni jsou z obchodování s lidmi a kuplířství.

Případem se zabývají policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). Ti měli v uplynulých dnech obvinit tři cizince, dva muže a jednu ženu, z obchodování s lidmi a organizování prostituce na jihu Čech.

„Obviněný muž a žena měli v letech 2017 a 2018 pod příslibem práce v České republice vylákat z Rumunska dvě dívky, kterým odebrali doklady totožnosti a následně je měli pod pohrůžkou smrti, jiné fyzické újmy a fyzickým násilím nutit k prostituci v jihočeském nočním klubu," uvedl mluvčí Jaroslav Ibehej.

Obě dívky měly podle zjištění policistů odevzdávat obviněným veškerý výdělek, a navíc nesměly opustit noční klub.

Dalších 50 dívek z Rumunska

Ještě předtím, od konce roku 2016, měla skupina najmout minimálně 50 dívek, které ubytovala v nočním klubu a dívky zde vykonávaly prostituci. Dívky jim následně musely odevzdávat polovinu výdělku a musely také přispívat na náklady spojené s provozem podniku.  

„Tímto způsobem měly obviněné osoby získat finanční prospěch ve výši nejméně jeden milion korun. Jediným zdrojem jejich finančních příjmů bylo podle našich závěrů kořistění z organizované prostituce,“ popsal Ibehej.

Dva obviněné poslal soud do vazby. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody od 5 do 12 let. Za kuplířství může být jeden z obviněných odsouzen ke dvěma až osmi letům vězení.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky krimi, policie, prostituce, Rumunsko, Česko, Národní centrála proti organizovanému zločinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři cizinci nutili podle policie dívky z Rumunska k prostituci. Hrozí jim až 12 let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.