Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči likvidovali několik hodin požár truhlárny. Škoda je pět milionů korun

Škodu za pět milionů korun způsobil požár truhlárny v Podolí na Písecku, ke kterému včera večer vyjíždělo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Pod kontrolu se podařilo plameny dostat po více než dvou hodinách. Příčina požáru je v šetření.

Hořet začalo včera osm minut po třetí hodině odpoledne. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Písku a poplach byl vyhlášen pro dobrovolné hasiče z Podolí, Záhoří, Písku a Bernartic. Celkem bylo na místě 7 cisteren a automobilový žebřík. 

Hasiči likvidují požár haly truhlárny na Písecku

Hasiči od odpoledne likvidují požár haly u truhlárny v Podolí na Písecku. Hoří střecha objektu a předběžný odhad škody činí více než milion korun. Na místě zasahuje několik jednotek hasičů.

„Průzkum na místě ukázal, že hoří ve střeše truhlárny. Bylo velice komplikované se k požáru vůbec dostat, kusy střechy se musely úplně odstranit. Práce hasičů byla velice náročná i vzhledem k silnému zakouření,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Lokalizovat se podařilo požár kolem půl šesté odpoledne. Úplná likvidace byla nahlášena až dnes v devět hodin ráno. „Nyní jsou na místě vyšetřovatelé příčin vzniku požáru spolenčně s Policií ČR. Výše vzniklé škody byla stanovena předběžně na 5 milionů korun,“ dodala Matějů.

V truhlárně nikdo nebyl, hasiči nikoho neevakuovali a nikdo nebyl podle Matějů zraněn.

Ohodnoť článek

Foto hzsjc.cz

Štítky krimi, požár, hasiči, truhlárna, okres Písek, Písek, Policie České republiky, Bernartice, Záhoří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidovali několik hodin požár truhlárny. Škoda je pět milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.