Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při požáru haly na Táborsku vznikla několikamilionová škoda

Jihočeští hasiči řešili na konci minulého týdne požár ve firmě v Chotovinách na Táborsku. Ještě před jejich příjezdem se zobjektu evakuovali všichni zaměstnanci, takže nedošlo k žádnému zranění. Hasičům se podařilo požár uhasit velmi rychle. I tak byla ale škoda vyčíslena na tři miliony korun. Příčina je v šetření.

K požáru došlo ve firmě v Průmyslové ulici v Chotovinách na Táborsku. Na místo byla vyslána profesionální jednotka hasičů z Tábora a poplach byl vyhlášen pro dobrovolné hasiče z Chotovin. 

„Průzkum na místě ukázal, že z ventilačních otvorů kompresorovny úpravny vod, která se součástí výrobní haly, vychází hustý černý kouř. Podle slov přítomné ředitelky firmy byli všichni zaměstnanci evakuováni ještě před příjezdem hasičů s tím, že zaměstnanci se pokoušeli požár v kompresorovně uhasit přenosným hasicím přístrojem. Z důvodu stále sílícího zakouření však museli hašení ukončit a kompresorovnu opustit. Byl také vypnut přívod elektrické energie,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Likvidace požáru byla nahlášena před půl jednou odpoledne. Poté hasiči celý prostor prohlédli termokamerou. „Zvýšenou teplotu naměřili okolo ventilátorů. Velitel zásahu proto rozhodnul o jejich vyjmutí ze stěn. Hasiči je vyřízli rozbrusným zařízením, museli využít zvnějšku automobilovou plošinu a zevnitř nastavovací žebříky. Na závěr byla zakouřená výrobní hala odvětrána pomocí přetlakového ventilátoru," popsala Matějů.

Škoda byla vyčíslena na 3 miliony korun. Díky zásahu hasičů se ale podařilo uchránit majetek za 10 milionů korun. Příčina požáru je v šetření. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZSOL

Štítky hasiči, požár, Tábor, okres Tábor, Chotoviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru haly na Táborsku vznikla několikamilionová škoda  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.